ZA PRSTE POLIZATI

Jedini recept za pohanu piletinu koji će vam ikada trebati

22.08.2013 u 14:09

Bionic
Reading

Ukusnoj, dobro začinjenoj i hrskavoj pečenoj piletini nitko ne može odoljeti, a prema riječima kuhara Johna Basha, upravo je ovo jedini recept za pohanu piletinu koji će vam ikada trebati

Poznati kuhar John Bash trenutno radi u južnoj Louisiani, gdje je pohana i pečena piletina itekako popularna. Osim što je ukusno, pečeno pileće meso odlično je zbog brze pripreme, ali i zbog neograničenih mogućnosti kombiniranja s drugim namirnicama, piše Huffington Post

Iako je recepata za piletinu nevjerojatno puno, prema riječima Johna Basha, upravo je ovo jedini recept za pohanu piletinu koji će vam ikada trebati. Naime, ovaj vrsni kuhar naslijedio je recept od svoje bake, koja je kuhala na pravi, tradicionalni način južnjačke američke kuhinje.

Sastojci:
1 pile, izrezano na osam dijelova
Sol
Svježe mljeveni crni papar
1 litra mlaćenice
3 šalice brašna
Ulje od kanole

 

Priprema:

Na komade piletine utrljajte sol i papar s obje strane. U veliku zdjelu stavite mlaćenicu i u nju uronite piletinu te ostavite da se namače najmanje 15 minuta. Ideja je da mliječna kiselina omekša piletinu. Prema riječima Johna Basha, njegova baka je ponekad čak znala ostavljati piletinu u mlaćenici u hladnjaku i po cijelu noć da odstoji.

U tanjuru pomiješajte brašno, sol i papar zajedno. Uzimajte komad po komad piletine i svaki dobro i pažljivo uvaljajte u brašno.
U tavicu stavite ulje od kanole tako da dobro prekrije dno te tavicu dobro zagrijte. Stavite komade piletine u zagrijanu tavicu i pržite od šest do osam minuta. Nakon toga uz pomoć hvataljke piletinu okrenite, stavite poklopac na tavicu i kuhajte još dodatnih šest minuta.
Nakon pečenja, piletinu stavite na kuhinjske papirnate ručnike kako bi se ocijedio višak ulja, i na kraju dobro posolite.

Svoje omiljene lagane ljetne recepte svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala