PRIPREMITE SE ZA FILMSKI HIT

Je li on nasljednik Roberta Pattinsona?

19.07.2013 u 12:31

Bionic
Reading

Već se uveliko priča po Hollywoodu o novom velikom projektu Summita, filmu 'Divergent', najavljenom kao novi teen hit koji bi po popularnosti trebao biti u rangu sage 'Sumrak' ili 'Igara gladi'

Isječci iz filma 'Divergent' čija je premijera iduće godine, predstavljeni su na Comic-Conu u San Diegu.

Film režira Neil Burger, a u njemu osim mladih snaga, Shailene Woodley i Thea Jamesa, glume i mnoga poznata imena (Kate Winslet, Maggie Q., Jai Courtney, Zoë Kravitz, Ansel Elgort i dr). Scenaristica je Vanessa Taylor

Osim Shailene koja je briljirala u filmu 'Nasljednici' s Georgeom Clooneyjem, jednu od glavnih uloga igra markantni Theo James, 28-godišnji britanski glumac grčkog podrijetla kojem mnogi predviđaju da će po popularnosti nadmašiti Roberta Pattinsona.


Jesu li Shailene i Theo novi Kristen i Robert?

Dosad smo ga mogli vidjeti između ostalog u filmovima 'Underwold: Awakening', 'You Will Meet a Tall Dark Stranger' Woodyja Allena i u seriji 'Downton Abbey'.

Film 'Divergent' nastao je prema popularnoj knjizi Veronice Roth, inače prvom nastavku trilogije. Radnja prilično podsjeća na 'Igre gladi': priča je smještena Chicago budućnosti, u postapokaliptično društvo gdje je svijet podijeljen u pet skupina prema tipovima pojedinih osobnosti - nesebični, inteligentni, iskreni, mirni i hrabri. Svaka osoba do 16. godine prisiljena je opredijeliti se za jednu i držati se pravila odabrane grupe.

Zaplet počinje kad se tinejdžerica Beatrice 'Tris' Prior poželi osloboditi homogenog društva, podijeljenog prema ljudskim osobinama. Ona napušta svoju skupinu narušavajući sigurnost svoje obitelji i pridružuje se drugoj skupini, gdje se zaljubljuje u jednog mladića.