POGREŠNO UVJERENJE

Je li bračni seks stvarno toliko dosadan?

07.02.2012 u 10:04

Bionic
Reading

Pop kultura voli prikazivati seks u braku kao nešto iznimno dosadno i loše, ali pravo stanje nipošto nije tako, otkriva najnovije američko istraživanje

Seks u spavaćim sobama bračnih parova uopće nije tako dosadan, kako se posljednjih godina nastoji prikazati. Veliko istraživanje koje je provela popularna internetska stranica iVillage.com otkriva da je bračnim parovima dobar seksualni život

iznimno važan.

Zanimljivo je da je dobar seks posebno važan ženama. Naime, od 1000 žena, koliko ih je sudjelovalo u istraživanju, 75 posto njih istaknulo je da im je dobar seks sa suprugom iznimno važan, a donekle je važan za 16 posto ispitanica.

Istraživanje je otkrilo i da muškarci i žene podjednako iniciraju seks u braku, a zanimljivo je i da više od 20 posto ispitanih prakticira slanje seksi SMS-ova. Iako se mnogo govori o prevari, istraživanje je pokazalo da to prakticira manjina, odnosno oko 10 posto ispitanika.

'Društvo posljednjih godina podcjenjuje bračni seks. Uspoređuju ga s predbračnim i izvanbračnim, a to se ne bi trebalo činiti. Ako malo bolje razmislite, možete se prisjetiti da se bračni seks gotovo i ne prikazuje u filmovima. Odbačen je kao nešto dosadno, ali to nije točno. Uz malo mašte, povjerenja i erotike, seks u braku može biti nevjerojatno iskustvo', istaknuo je seksualni terapeut i klinički psiholog Barry McCarthy, koji je za američke medije komentirao rezultate istraživanje.