OBILJEŽIO TJEDNE MODE

Nosi se cijele godine: Ovaj bezvremenski uzorak nikada nije bio poželjniji

29.10.2023 u 21:04

Bionic
Reading

Otkako ga je u svijet ženske mode uvela Coco Chanel, prugasti uzorak istaknut na brojnim komadima odjeće slovi kao neprolazni klasik, a iduće sezone nalazit će se na samom vrhu liste najvećih trendova

Više od devet dana Pariz je vibrirao u ritmu Tjedna mode, tijekom kojeg su francuski i međunarodni dizajneri predstavili kolekcije za novu sezonu proljeće/ljeto pred okupljenim mnoštvom modnih entuzijasta i profesionalaca.

Proučavanje trendova s modnih pisti koji će obilježiti novu sezonu tradicionalna je praksa nakon održanih revija, a sudeći po njima, dobro poznati uzorak dominirat će modnom scenom u narednim mjesecima.

Riječ je o vječnim prugicama, a one su se kao trend etablirale u gotovo svim dizajnerskim vizijama za novu sezonu proljeće/ljeto.

Vertikalne, horizontalne ili dijagonalne... prugice će ponovno dominirati ljetnim stajlinzima, što je jako dobra vijest jer je riječ o trendu koji svi već imamo u svojim ormarima i čija popularnost ne blijedi, usprkos novitetima koji nas dočekuju svake sezone. Ulaganje u komade s prugastim uzorkom stoga je mudra investicija.

U nadolazećim kolekcijama Louis Vuittona, Alberte Ferretti, Bottega Venete, pa čak i Chanela - pruge su posvuda.

Najpoželjnije su i ovoga puta u formi košulje, koju lako možete kombinirati uz plisirane hlače ili široke traperice. Prugice se također ističu na toplim džemperima, majicama mornarskog stila i haljinama vintage estetike.

Vječne prugice u dizajnerskim kolekcijama