SKUPOCJENOG IZGLEDA

Klasične i senzualne: Košulje u ovom izdanju nikada nisu bile poželjnije

30.10.2023 u 14:32

Bionic
Reading

U pastelnim bojama ili neutralnim, bisernim nijansama, satenska košulja - tako mekana, luksuzna i obavijajuća - slovi za must-have komad sezone

Istinski klasik u ormaru, košulja satenskog sjaja izdržala je test vremena, a da nikada nije izašla iz mode. Šik i jednostavna za nošenje, unosi auru elegancije i reda, a od kraja ljetne sezone postala je glavnom konkurencijom klasičnim modelima od pamuka.

Alternativna, odvažnija, ali ništa manje sofisticirana, satenska košulja već je osvojila modne piste, street style scenu i dame iz svijeta slavnih.

Tradicionalno rezeviran za odjeću za spavanje ili donje rublje, saten nikada nije bio popularniji kao sada. U formi haljina i suknji slip kroja, pokazuje se kao duktilna i svestrana tkanina, koja se lako prilagođava svakom odjevnom predmetu i prožima senzualnošću. Košulja satenskog sjaja nije iznimka. Od sjajnog satena, svile ili umjetnih vlakana, obavijajući mekoćom teksture, slovi za must-have komad na modnoj sceni koji je istovremeno klasičan i senzualan.

Satenska košulja u dizajnerskim kolekcijama

Pojavivši se u brojnim kolekcijama vodećih dizajnerskih brendova namijenjenih novoj sezoni proljeće/ljeto, trend satenskih košulja nastavlja svoju vladavinu.

Kao lajtmotiv kolekcije Tom Forda, dostupna u pastelnim bojama od lila do ružičaste i svijetloplave, nosiva ispod odijela s hlačama preljevnih nijansi; u gypsy chic verziji Ralpha Laurena ili delikatnim uzorcima Versacea, satenska košulja postaje novi klasikom u ormaru.

Trend sjajnih košulja posljednjih mjeseci interpretirale su i poznate dame iz svijeta slavnih i glavne predvodnice trendove, odlučujući se za vrlo elegantne verzije.

Eva Longoria odabrala je klasičan model u malo predimenzioniranom crnom satenu, a Kendall Jenner u vječnoj bojI šampanjca (u modelu strukiranog kroja za naglašavanje poprsja). Njezina kolegica, Jasmine Tookes, stajlingom je istaknula košulju od bijelog satena sa bisernim odsjajem, dok su se dame poput Meghan Markle odlučile su se za više jesenske nijanse, poput karamel smeđe ili tamnoplave (Zendaya), za istovremeno seksi i ležeran izgled.

  • +12
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: STEPHEN LOCK / ZUMA PRESS / VENNENBERND ROLF/DPA/ABACA / ABACA PRESS / PROFIMEDIA