SJAJILA ZA USNE

Izazovno napućene usnice bez injekcije

25.05.2010 u 14:01

Bionic
Reading

Toliko su zarazno lijepa i ukusna da lako izazivaju ovisnost. A otkad njima možemo 'pumpati' i volumen, više nam ne silaze s usana

Imate li katkad dojam da ste razvili ozbiljnu ovisnost o sjajilu? Usporedbe i utjehe radi, prosječna Amerikanka njime uljepša usne 15-ak puta dnevno, dok to Europljanke čine triput rjeđe. Kojoj strani Bare vi pripadate? Čak i ako niste velika obožavateljica tog dopadljivog križanca balzama za usne i ruža, mali su izgledi da vas nije privuklo bar jedno. Svojim iznimnim dizajnom, njegujućim svojstvima, savršeno razmazivom teksturom ili neodoljivim okusom?

Iako bi to malo tko rekao, sjajila postoje gotovo 80 godina. Kao i većinu ženinih make up prijatelja, prvo sjajilo izumio je Max Factor. Ona s okusom pojavila su se 70-ih, ali pravi su procvat doživjela tek posljednje desetljeće. Tome svjedoči i Lancômeov bestseler Juicy Tubes, koja svojim razigranim dizajnom i prirodnim sastavom upravo slave deseti rođendan.

Pokušavajući odgovoriti na sve zahtjeve tržišta, prije dvije-tri godine kozmetička je industrija otišla korak dalje lansiravši sjajilo koje trenutačno povećava volumen usnica. Ne, nije riječ o optičkoj varci, nego o popularnim 'lip plumperima' koji zaista i naočigled čine usnice punijima.

Diorov Dior Addict Lip Maximizer na bazi kolagena činio je to laganim peckanjem koje bi potaknulo mikrocirkulaciju u usnicama, zbog čega bi izgledale pomalo natečeno, ali izazovno napućene. Žene koje zaziru od injekcija i 'pumpanja' hijaluronskom kiselinom ili kolagenom, a oduvijek žele pune usne, konačno su mogle odahnuti. Ili bar onoliko koliko traje djelovanje jednog premaza. U našim se ljekarnama upravo pojavilo i push up sjajilo francuskog brenda organske kozmetike Cattier, koje na apsolutno prirodan način povećava usnice.