dobitna formula

Ivanka i Melania Trump poput Kate Middleton

30.01.2017 u 11:36

Bionic
Reading

Ralph Lauren može se pohvaliti dobrim početkom poslovne godine nakon što je upravo on odijevao Melaniju Trump za inauguracijsku svečanost koja je tvrtki donijela porast dionica, a odjeća i modni dodaci koje su nosili Ivanka Trump i njezina djeca također bilježe veliku potražnju. Sličan efekt do sada je postizala najpopularnija članica britanske kraljevske obitelji Kate Middleton, a hoće li najistaknutije dame iz obitelj Trump nastaviti taj trend pokazat će vrijeme

Trumpovi su za inauguraciju morali popuniti velike cipele uvijek bez greške dotjeranih Obama, prvenstveno misleći na stiliziranu Michelle. Jedno je istraživanje procijenilo vrijednost brendova koje je Michelle nosila tijekom dva mandata na 18.9 milijarde kuna ($2.7 milijarde)

Iako se dugo nagađalo tko bi mogao odijevati novu prvu damu za inauguracijsku svečanost, odabir je pao na Ralpha Laurena koji je za lijepu Melaniju dizajnirao nebesko plavi kostim i rukavice inspirirane stajlingom bivše prve dame i modne ikone Jacqueline Kennedy. Sigurni smo kako američki dizajner zadovoljno trlja ruke,  s obzirom na to da je vrijednost dionica njegovog brenda porasla sa 617 kuna (88.19) na 630 kuna ($90.13), što bi se moglo pripisati inauguracijskim kreacijama.

❤️? #donaldtrump #melaniatrump #inauguration #inauguration2017 #gop

Fotografiju objavljuje Melania Trump (@melaniaktrump)

Unatoč negativnim komentarima s kojima se brend suočio na društvenim mrežama, javnost koja se protivi Trumpu i njegovoj politici Ralph Lauren ipak nije svrstala na listu bojkotiranih brendova. Dizajner je tijekom predsjedničke kampanje odijevao i  Trumpovu protukandidatkinju Hillary Clinton, zbog čega se brend našao u prilično idiličnoj situaciji u kojoj ne može izgubiti.

Iako je Melania uspješno prošla prvi modni test, njezina se pokćerka Ivanka Trump istaknula kao pobjednica dana. Prvo u Oscar de la Renta bijelom kostimu koji je nosila u dnevnoj varijanti, a zatim u haljini Caroline Herrere koju je nosila na inauguracijski bal. S obzirom na zabilježenu potražnju za komadima koje Trumpova kćerka odjene na sebe, upravo bi Ivanka Trump mogla biti zlatna guska za koju će se dizajneri trgati u narednim godinama.

Ivanka arriving at the interfaith prayer service earlier today (January 21, 2017)! ❤

Fotografiju objavljuje Ivanka Trump (@dailyivanka)

Nakon što se na tradicionalnom crkvenom obredu dan nakon inauguracijske noći Ivanka pojavila s bordo Aspinal of London torbom, jednim od omiljenih brendova sestara Kate i Pippe Middleton brend je zabilježio porast prodaje i veću posjećenost na internetskoj stranici, a sve zahvaljujući 'Ivanka faktoru'.

Američki brend Petit Peony koji je Ivanka angažirala da kreira odjeću za njeno troje djece prilikom dana inauguracije, također je imao koristi od ove suradnje. Ivankina kćer Arabella Kushner nosila je Petit Peony vuneni kaput, zahvaljujući kojem je brend ostvario 20-torostruki porast posjetitelja na službenoj online stranici,na kojoj se od sada može pronaći i posebna Inauguracijska kolekcija.

#arabellakushner daughter of #ivankatrump wore white wool coat by @petit_peony for National Prayer Service on 1/21/17

Fotografija koju objavljuje @littlefashionistascloset

Gucci je iz ovog modno-poslovnog dvoboja izvukao deblji kraj kada je za inauguraciju odlučio odjenuti Trumpovu savjetnicu Kellyanne Conway. Trumpova desna ruka postala je žrtva ismijavanja na Internetu gdje su njezin Gucci stajling uspoređivali s maskotom New England Patriotsa i uniformama zaposlenika jednog restorana brzom hranom. Gucci se nakon ovog medijskog ismijavanja ogradio, izjavivši kako tvrtka nije znala za odabir Trumpove savjetnice.