ANTONIJA MANDIĆ:

'Iva je bila spremna na smrt, ali njeni roditelji nisu'

12.05.2010 u 11:47

Bionic
Reading

Dobra prijateljica Ive Bagić prisjeća se kako joj je Iva, dok je bila u bolnici, rekla da je spremna umrijeti, ali smatra da njeni roditelji još ne mogu to prihvatiti

RTL-ova novinarka Antonija Mandić bila je jako dobra prijateljica Ive Bagić kojoj je u 19. godini dijagnosticiran tumor mozga. Čitavo vrijeme Iva se nije predavala, već se borila za svoj život i izborila da je ljudi dožive onakvu kakva je bila - pozitivna i energična.

'Iva je bila osoba uz koju shvatiš da u životu ne treba komplicirati i opterećivati se nebitnim stvarima', kazala je Antonija koja je duboko potresena njenom smrću.

Iako su ovo teški dani za Ivine prijatelje, Antonija se prisjetila kako su provodile zajedničke trenutke. Kaže da je obožavala putovanja i ples, ali najviše od svega voljela je pse.

'Spojio ih Shrek prije četiri godine'

'Svatko tko bi upoznao Ivu prvo bi na njoj primijetio zarazan osmijeh i, koliko god se njezino zdravstveno stanje mijenjalo, osmijeh je uvijek ostajao. Po prirodi, bez obzira na bolest, bila je hiperaktivna, energična i netko koga nisi mogao ne primijetiti. A i na druge je prenosila to svoje raspoloženje. Bolest je nije definirala, ali bila je svjesna toga i razgovarale smo o tome. Nekoliko puta mi je rekla da svoj život, i dok je bila u bolnici, ne bi mijenjala ni za čiji drugi', prisjeća se 30-godišnja novinarka koja je ispričala i kako je upoznala Ivu.

'Poznavale smo se s posla i uvijek bismo se pozdravile. Ključan trenutak bio je kada smo se prije četiri godine sve cure s posla spremale za Storyjev party. Odjenula sam dugu zelenu haljinu i prije odlaska stajala na hodniku i glasno komentirala: 'Izgledam kao Shrek!' Tu se zatekla Iva i moj ju je komentar iskreno nasmijao. U tom trenutku rodilo se prijateljstvo', priča Antonija kojoj je Iva, dok je boravila u bolnici, pred kraj rekla: 'Ja sam spremna na to da bih mogla umrijeti, ali moji roditelji nisu.'