RAZOTKRIVAMO MISTERIJ

Istinite priče žena koje otkrivaju zašto vole zločeste frajere

25.09.2012 u 08:49

Bionic
Reading

Stvarne žene iskreno su progovorile o svojoj naklonjenosti prema zločestim muškarcima koji su im gotovo uništili živote

Ženskaroši, konfliktni, buntovnici, depresivci, egoisti, narcisi… To su samo neki od problematičnih tipova muškaraca koji u život ne donose ništa osim nevolje, a opet mnogim ženama su baš oni najprivlačniji. Zašto? Znanost je to mnogo puta pokušala

objasniti, ali konkretnog odgovora nema, jer je zapravo riječ o vrlo složenoj problematici koja obuhvaća psihološku i emotivnu dimenziju osobe kao i njezin odgoj, navike, svjetonazore te još mnogo toga. Umjesto znanstvenom pristupu, ovoga puta posvećujemo se stvarnim ženama koje su voljele zločeste muškarce. Upravo one iz prve ruke otkrivaju nam što im je to točno privlačno na njima.

Tanja ima 35 godina, živi u velikom gradu, udana je i profesorica je u srednjoj školi. Prije braka bila je u vezi s muškarcem 12 godina starijim od nje. 'Taj me je muškarac gotovo došao glave. Potpuno sam bila izluđena od svega što sam doživjela s njim. Kad sam ga upoznala, imala sam 29 godina. Bio je pun samopouzdanja, šarmantan, galantan, vodio me na lijepa mjesta, razgovarali smo o svemu i svačemu, bio je snažan i moćan jer je radio kao menadžer u jednoj poznatoj tvrtki. Nakon samo nekoliko dana druženja s njim, meni je postalo jasno da je on savršen za mene. A onda je najednom počeo nestajati i pojavljivati se kako mu se prohtjelo. Od drugih sam čula da ima i druge žene. I umjesto da sam se okrenula i pobjegla glavom bez obzira, ja sam odlučila da ću ga natjerati da voli mene i da izabere mene. Danas znam da je to jako glupo razmišljanje, ali tada to nisam vidjela tako. Takav neuhvatljiv bio mi je još privlačniji i mislila sam da ću valjda samoj sebi potvrditi vlastitu vrijednost ako ga učinim samo svojim. No to je bilo nemoguće, jer je on tipični ženskaroš i nema te koja ga može promijeniti. U toj sam se vezi trovala četiri godine, a onda sam prekinula svaku komunikaciju s njim, jer je to bio jedini način da se izvučem. Ima nešto magično u njemu, barem meni, i nisam sigurna da mi ni danas ne bi klecale noge kada bih ga srela iako volim svoga supruga', iskreno je priznala Tanja.

Tea je 27-godišnja studentica prava, radi povremeno kao hostesa i u vezi je sa 28-godišnjim muškarcem koji nikako ne uspijeva zadržati posao pa je i danas na Zavodu za zapošljavanje. 'Moja veza je jako loša za mene. Iscrpljuje me emotivno i financijski, ali ga ne želim ostaviti, jer mi je strašno privlačan i bojim se da nikada neću naći nekoga poput njega. Nikada neću zaboraviti trenutak kad sam ga upoznala. Stajala sam s prijateljicom na tramvajskoj stanici, a policajci su nešto raspravljali s klincima oko osobnih iskaznica. Bilo je oko 23 sata. On je stajao sa strane i odjednom je skočio klincima u pomoć. Ponio se nekako zaštitnički i meni je to bilo jako seksi. Dugo nisam upoznala muškaraca koji je spreman stati u zaštitu drugih i koji se ne boji eventualnih posljedica. Uz sve to bio je i jako zgodan, poput zločestog dječaka razbarušene kose. Vrlo brzo sam se zaljubila u njega. Nažalost, vrlo brzo sam i shvatila da je on buntovnik koji skače na bilo što ili koga i često i bez razloga. Ne poštuje autoritete te zbog toga ne uspijeva zadržati posao. Stalno je u nekim konfliktima s ljudima i pravi si probleme gdje god

Mnogim ženama privlačni su upravo zločesti dečki

dođe. Naravno, njegovo buntovništvo i besposličarenje plaćam ja – u doslovnom i prenesenom značenju. Unatoč svemu tome, ja sam još uvijek zaljubljena u njega. S njim sam doživjela najbolji seks, volim kad se gorljivo zauzima za neke stvari i volim što se uz mene povremeno pretvara u nježnog muškarca. Uvijek kaže da sam ja njegova spasiteljica i njegov zdravi razum. Valjda mi se sviđa slika mene koju vidim u njegovim očima. I sviđa mi se naša strast', otkrila je Tea koja se još uvijek ne želi odreći veze s problematičnim muškarcem.

Silvija ima 32 godine, radi kao službenica u banci i nerado se prisjeća svoje veze s muškarcem kojega naziva depresivcem. 'Danas znam da je on mračni tip s nekakvim poremećajem osobnosti, ali tada mi se učinio kao tajanstveni usamljeni jahač kojega nije briga za cijeli svijet. Dugo sam ga gledala jer smo pili kavu u istom kafiću. Onda smo spontano počeli razgovarati. Družili smo se skoro godinu dana prije nego što je pao prvi poljubac. Bio je iznimno dobar ljubavnik i mislim da me seks s njim zaslijepio. Dvije godine je trajala moja veza s njim ili bolje rečeno agonija. Sviđao mi se njegov filozofski pogled na svijet, bio je produhovljen, satima smo mogli razgovarati i stalno sam mislila da sam sretnica što je on od svih odabrao baš mene. Često mi je glumio psihologa, a svaka naša seansa završila bi u krevetu. Najkraće rečeno, nisam mogla odoljeti njegovoj tajanstvenosti. No s vremenom se tajanstvenost pretvorila u njegovu depresiju, a produhovljenost u posesivnost i ljubomoru. Pobjegla sam od njega glavom bez obzira jer me uništio svojim sumnjama i ignoriranjem svijeta', ogorčeno priča Silvija.

Kristina ima 30 godina, radi kao prodavačica u jednom trgovačkom centru i nedavno se razvela od problematičnog muškarca s kojim je provela deset godina. 'Upoznala sam ga kao dijete, imala sam 18 godina, ali tada sam mu se samo divila izdaleka. Zbližili smo se kad sam imala 20. On je bio glavni frajer u gradu, vozio je sportski motor, prekrasno je izgledao i s lica mu nije silazio onaj dječački osmijeh. Vjerujem da tada nije bilo žene u našem malom gradu koja nije bila zaljubljena u njega. Strašno mi je imponiralo što je on odabrao baš mene. Udala sam se za njega sa 24 godine. Svi su mi govorili da sam sretnica, a i sama sam u to vjerovala. Sviđalo mi se kako me mazi i pazi, sviđalo mi se što mi drugi zavide, sviđalo mi se što je bio pametan i vrlo pristojan pa su nas svi željeli u društvu. No vrlo brzo unutar četiri zida naše kuće shvatila sam da je sve to privid. Lagao mi je sve češće, manipulirao je mnome, isključivo on je upravljao našim novcem, radio mi je mnoge stvari iza leđa, a povremeno se i drogirao. Kad sam otkrila neke stvari o njemu, srušio mi se cijeli svijet. Ipak, nastojala sam spasiti brak. No nije išlo i nedavno smo se razveli. Mislim da ga i danas na neki način volim, ali želim živjeti život na jedan drugi način', iskreno je progovorila Kristina.