NIVES CELZIJUS:

Ispala sam glupa, poput idiota

Nives Celzijus

Nives Celzijus

Izvor: Cropix / Autor: Srećko Niketić

Na prvoj sudskoj raspravi na pulskom Općinskom sudu, Nives Celzijus iznijela je svoju tužbu protiv Sajma knjige u Istri i izjavila da je uvrijeđena jer je ispalo da zaslužuje nagradu, ali je zbog svog 'lika i djela' nije dostojna

'Osjećala sam se povrijeđeno i uvrijeđeno nakon što su mi uskratili nagradu Kiklop za hit godine, za moju knjigu 'Gola istina'', koja je 2008. bila najprodavanija i najčitanija knjiga. Uvrijedile su me riječi direktorice Sajma Magdalene Vodopije na televiziji, po kojima je ispalo da ja zaslužujem tu nagradu, ali zbog mog 'lika i djela' nisam je dostojna.

Bilo mi je grozno jer sam ispala glupa, poput idiota koji se unaprijed pohvalio nagradom, zbog čega su brojni zlobnici likovali. Nikada nisam imala ambiciju primiti neku nagradu, a to bi mi bilo prvo veliko priznanje u životu. Čak je i moj suprug živnuo i podržao me u poslovnom pogledu, zbog čega je bio na mene ponosan.

Inače, prije toga, nije uvijek odobravao moje poteze, pa i sama knjiga nije mu se sviđala jer su neki dijelovi knjige inspirirani mojim životom. Kada je čuo da ću dobiti Kiklopa, bio je najponosniji suprug', iznijela je Nives Celzijus svoju tužbu protiv Sajma knjige u Istri na prvoj sudskoj raspravi u Puli, piše Jutarnji list

Nives od agencije Puls i Sajma knjige potražuje novčani iznos od 550.000 kuna plus kamate od pet posto na ime troškova narušenog ugleda i časti. On, naime, misli da bi se, da je primila nagradu Kiklop, prodaja njezine knjige povećala, no zbog skandala srbijanski je izdavač odustao od projekta zbog straha od financijskog rizika.

Međutim, Nives ističe da joj odšteta ne zanima je ima dovoljno nova, a dio odštete planira dati u dobrotvorne svrhe.

Direktorica Premier Medije Sofija Bjedov koja je izdala knjigu uvjerena je da Nives Celzijus nije dobila zasluženu nagradu jer ne pripada književnom miljeu te zbog predrasuda o njoj, ali je zadovoljna što je cijela hrvatska javnost stala u njezinu obranu. Također je opovrgnula potraživanja 100.000 kuna na ime natječaja, reklamiranja te praćenja podataka, objasnivši da im se bivša odvjetnica zanijela u zbrajanju visine odštete. Sljedeća rasprava zakazana je za 22. listopada.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi