PJEVAČ NA MUKAMA

Indijanac repetirao oružje na Deana Dvornika

12.01.2010 u 18:36

Bionic
Reading

Izlet Deana Dvornika u Kanadu gdje se, između ostalog, htio povezati s glazbenicima indijanskog plemena Akwesasne, ne odvija se prema planu. U rezervat je tek koraknuo jer ga je prvo napao pekinezer, a potom je jedan od Indijanaca na njega repetirao oružje i zaprijetio mu

U franjevačkoj župi Sv. Nikole Tavelića u Montrealu Deana Dvornika ugostio je fra Jozo Grubišić. Pjevaču je namjera bila približiti se Indijancima plemena Akwesasne, čuti njihove glazbenike te eventualno uspostaviti neku suradnju.

Premda je prije dva tjedna govorio da se radi o miroljubivim ljudima koji njeguju svoje običaje, Dvornik je zasigurno izmijenio svoje mišljenje. Zajedno s fra Jozom krenuo je u potragu za glazbenicima, išao od vrata do vrata i tražio da ih netko preveze do otočića na kojem živi poglavica, pišu 24 sata.

No, osim što nitko nije druželjubivo reagirao, u jednom ga je dvorištu napao pekinezer. Sljedeće je bilo još gore. Indijanac ga je upozorio da na njegov teritorij ulazi na vlastitu odgovornost, potom je pjevač shvatio da je, uz riječi upozorenja, na njega repetirao oružje.

Kako prenose 24 sata, na izlasku iz rezervata dočekalo ih je nekoliko policijskih kola te su im policajci prekopali stvari pod sumnjom da švercaju duhan, što je ondje unosan posao.