MILANO FASHION WEEK

Imate li nešto za prigovoriti talijanskoj modi?

24.09.2012 u 14:08

Bionic
Reading

Ah, talijanska moda. I još dalje, najbolje od talijanske mode. Upravo se to ovih dana može vidjeti na Tjednu mode u Milanu. Kolekcije za iduće proljeće i ljeto pokazali su Armani, Just Cavalli, Fendi, Bottega Venetta, Dolce i Gabbana, Pucci, Jil Sander


Giorgio Armani donosi eleganciju u mahom ledenoplavoj i golublje sivoj boji, u glatkim, satenski sjajnim materijalima. Te se dvije nijanse isprepliću na odijelima s hlačama i bluzicama. Hlače su mahom odrezane tik na gležnju te otkrivaju muškobanjaste brogues cipele. Jednako su tako rezani i rukavi – kao da su prekratki na zapešću.

Zanimljiv dio kolekcije čine i hlače uz koje se nose prozirne i lepršave haljine u zelenim i morskim tonovima.

Milano ne bi bio Milano niti bez pomaknute elegancije Salvatorea Ferragama. Njegove žene na proljeće će nositi kratke suknjice na preklop, asimetrične, s istaknutim remenom koji visi. Jaknice su također asimetrične, a kopčanje nemoguće, na mjestima gumba su zakovice, ringovi, baš kao i na balonerima. Zlatni lanci, čipka, zakovice – sve to upućuje na cool ženu koja ne voli klasiku.

Vrlo ekstravagantnu kolekciju pokazao je i Fendi, donijevši odličan spoj boja na proljetnoj koži i krznu. Bluze i jakne su zaobljene na ramenima, rukavi predimenzionirani, te čak i najfinije bluze dolaze sa spuštenim šavovima. Grafički oblici odlično su osmišljeni u žutoj, plavoj, boji karamele, bež, narančastoj i boji pudera.

Just Cavalli i opet je najbolji u onome po čemu je prepoznatljiv: životinjski print čini čuda na olovka-suknjama, kratkim jaknicama, pa čak i muškim hlačama. Odlična bijela kožna jakna kojom je otvorena revija zasigurno će postati 'it' komad.

Od klasike pak nije puno odstupao Bottega Venetta, njegove haljine prate žensku figuru u poprilično zagasitim bojama (trula višnja, smeđe-narančasta) te se unatoč cvjetnim motivima kolekcija doima više prikladnom za ovo razdoblje. Ramena su naglašena, dužina ide ispod koljena i do pola koljena. Poznavatelji mode prepoznat će četrdesete u većini kreacija.

Možda najveseliju kolekciju tijekom proteklog su vikenda pokazali Dolce i Gabbana, otisnuvši na kreacije sva sicilijanska blaga. Upamtite ratnike sa šljemovima, štitovima i kopljima jer ćemo ih se zasigurno nagledati iduće tople sezone na haljinama, suknjama, tunikama, osobito uz komade na crno-bijele prugice. A tek torbice!