OPUŠTAJUĆE NIJANSE

Iduće godine obožavat ćete ove dvije boje

04.12.2015 u 11:05

Bionic
Reading

Poznati Pantone Color Institute objavio je hit-boju za iduću godinu, prvi put riječ je o boji od više nijansa, već najavljenoj hit-boji za proljeće, nježnoj nijansi puderastoroza službeno nazvane 'rose quartz' i 'serenity' ili nježnoj svijetloplavoj

Nijansa marsala nijansa ili boja sicilijanskog crnog vina bila je hit-boja 2015., a sad već znamo koje će nijanse prevladavati u 2016. Pantone je, čini se, ovaj put bio neodlučan pa se umjesto jedne odlučio na čak dvije, i to obje u nježnim pastelnim tonovima.

'Budući da potrošači teže za opuštanjem i smirenjem nakon stresa koje nam nameće moderna svakodnevica, sve više se okrećemo bojama koje nas psihološki smiruju i opuštaju. Ubrzan način života i suvremene tehnologije glavni su razlog što sada preferiramo nježnije nijanse koje na nas djeluju opuštajuće. Zajedno nijanse rose quartz i serenity demonstriraju ravnotežu između tople nijanse ružičaste i hladnije smirujuće plave', rekla je izvršna direktorica kompanije Pantone Leatrice Eiseman.


Hladnija nježna svijetloplava nijansa u Pantoneu je opisana kao 'bestežinska i prozračna, kao prostranstvo plavog neba iznad nas koje nam donosi osjećaj opuštanja u ovim turbulentnim vremenima'. Nježna puderastoroza nijansa koja djeluje smirujuće i opuštajuće, a prednost joj je to što sjajno pristaje gotovo svim bojama tena, a jednako dobro stoji i muškarcima i ženama.


Pantone objašnjava da su prvi put otkad objavljuju hit-boje za narednu godinu odabrali dvije nijanse opravdavajući to željom da odbace stereotipe i potaknu rodnu jednakost.