TVORNICA SNOVA 'PCP'

I Volvo će dobiti svoj odjel AMG

04.07.2011 u 15:30

Bionic
Reading

Kad je Ford objavio prodaju Volva kineskom Geelyju, liječnici, zubari i obiteljski ljudi diljem svijeta prestrašili su se kako je to kraj švedske marke automobila kakvu su poznavali

Naime, Volvo je oduvijek bio poznat po svojim karavanima i nesklonosti štednji kad je razvoj aktivnih i pasivnih sigurnosnih sustava u pitanju. Kinezi pak, recimo to tako, nisu poznati po sigurnim automobilima i rasipnosti.

Ipak, čini se da je strah od giganta s istoka bio neutemeljen, jer Geely osim što Volvovim inženjerima nije vezao ruke, također ih je pogurnuo u pravom smjeru kako bi konačno ravnopravno konkurirali Nijemcima.

Volvo, naime, već neko vrijeme surađuje s trkaćom tvrtkom Polestar, a dvojac nam je prošle godine pokazao jedan od najimpresivnijih kompakata na bazi C30 o kojem više možete saznati klikom na link ovdje, ili pogledajte u video isječcima koje donosimo u nastavku.

Spomenuti C30 trebao bi ujedno biti i prvi serijski model koji bi ponio oznaku PCP (da, kao kemijski narkotik) što stoji za Performance Concept Prototype, a Volvo ih prema napisima What Cara? planira proizvesti u 500 primjeraka po cijeni od 50.000 funti.

Mnogo je to novca, no ako konačni model bude nalik onom konceptnom – mnogo je to i automobila! A veseli nas da suradnja tu ne bi stala, pa bi Polestar Volvu pomogao da, više-manje, iz svakog modela koji proizvodi izvuče beštiju.

Pogledajte kako im je to pošlo za rukom s C30.