HIT SEZONE

I to smo dočekali: Angela Merkel pokleknula pred modnim trendom

18.11.2016 u 09:53

  • +7

Angela Merkel

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Njemačka kancelarka Angela Merker susrela se u Berlinu s američkim predsjednikom Barackom Obamom na kraju njegova mandata i ovaj put iznenadila trendovskim sakoom od baršuna

Poznata i kao njemačka željezna lady, Angela Merkel nikada se nije posebno isticala stilom odijevanja i on je uvijek gotovo identičan. Nakon što je otkrila da se najugodnije osjeća u odijelima, drži se tog provjerenog recepta i ne odustaje od klasičnih hlača i sakoa u najrazličitijim bojama.

Njene kombinacije obično podrazumijevaju i udobne cipele, minimalan makeup i decentan nakit. Da bira boje outfita prema zahtjevnosti ili tipu sastanaka na koje dolazi, primijetili su čak i strani mediji.

Jednostavan kroj sakoa, često s tri gumba, za nju u svim bojama godinama izrađuje njemačka dizajnerica Bettina Schoenbach


Nakon što je njemačka kancelarka pronašla model u kojem se osjeća ugodno, ne nosi ništa drugo i mediji poput The Guardiana pišu da taj jedan sako Merkel ima čak u 90 primjeraka. Baš je zato ovaj put bio upadljiv sako od baršuna boje burgundca koji je odabrala za posljednji susret s Barackom Obamom, kojeg će uskoro zamijeniti kontroverzni Donald Trump.

Baršun je definitivno hit ove sezone i provukao se kroz sve kolekcije počevši od cipela pa do cijelih odijela ili haljina. Angeli Merkel sako od te tople tkanine idealno je poslužio da osvježi zimsku garderobu, a i dalje ostane u sigurnoj zoni, vjerna svome stilu.

'Kad je Merkel ušla u politiku, njemački mediji kritizirali su njezinu lošu dječačku frizuru koju je doduše s vremenom promijenila, a na udaru su se našla i njezina nesparena odijela, od kojih ni danas ne odustaje. Međutim njezin staromodan stil nije joj nimalo naštetio u javnosti. Dosadna odjeća po kojoj je postala poznata znak je ustrajnosti i opreza, a to su dvije karakteristike koje se iznimno cijene u njemačkoj politici', objasnio je za Forbes modni kritičar Robb Young.

Stoga njemački glasači njezin izgled doživljavaju kao iskren odraz njezine osobnosti - racionalne osobe koja objema nogama čvrsto stoji na zemlji, kojoj je rad na prvom mjestu i koja ne pridaje toliko pozornosti vanjštini.