žele je baš svi

Hit modni dodatak: Ovo će biti torba 2022. godine, a zaljubljenice u modu ne mogu joj odoljeti

08.02.2022 u 06:44

Bionic
Reading

Nova modna sezona redovito donosi i vruće modne trendove koji u tren oka postaju predmetom žudnje brojnih zaljubljenica u modu, a neki od njih toliko su sjajni da se još godinama zadrže na modnoj sceni te postanu kultni. Prema svemu sudeći, upravo to čeka Balenciaginu torbicu Hourglass

Svake godine barem jedan model okiti se laskavom titulom it torbice te u rekordnom roku postane predmetom žudnje pratiteljica trendova i zaljubljenica u modu; jednostavno postane toliko popularan da ga baš svi žele imati.

Prošle godine takvu sudbinu doživjela je Pradina torba Cleo, a 2020. godine svi su silno priželjkivali Jodie s potpisom Bottege Venete, koja se u rukama influencera mogla vidjeti u različitim bojama. Neke od tih iznimno popularnih torbica imaju veliki potencijal postati kultnim modnim komadom. Tako je, naprimjer, Fendijeva Baguette dizajnirana 1997. godine ponovno osvojila srca modnih zaljubljenica te je na modnu scenu vraćena 2019. godine, kada se pojavila na ramenu Carrie Bradshaw u seriji 'Seks i grad'. Danas je to torbica koja slovi za jednu od najpoželjnijih, modni klasik koji ne poznaje vrijeme ni modne trendove, nosiv baš uvijek i svugdje.

Sličnu sudbinu predviđaju Balenciaginoj torbici Hourglass, koja je modnu sferu lansirana kolekcijom za jesen i zimu 2019./2020., a posebnu pažnju privukla je nakon što se pojavila na malim ekranima. U seriji 'I tek tako', rebootu 'Seksa i grada', Sarah Jessica Parker nosila je model Gucci x Balenciaga kombinirajući ga s maksi košulja - haljinom.

  • +7
Balenciaga - torba Hourglass Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Čini se da se pojavljivanjem torbice u seriji poznatoj po sjajnim modnim krpicama pokrenula lavina. Sve je uočljiviji trend skulpturalnih torbi u obliku pješčanog sata, koje se mogu nositi preko tijela, ili s malom ručkom te u raznim bojama, stilovima i veličinama. Balenciaga je tako u ponudu uvrstila čitavu paletu boja, od klasičnih crnih i bijelih pa do upečatljivih ružičastih i zelenih, a za one koji sav naglasak vole staviti na modne dodatke tu su primjerci u lakiranoj i kroko koži, poput srebrne i bordo varijante.

Modna influencerica i it djevojka Hailey Bieber bila je obožavateljica ove torbice od samog početka, a za oko posebno joj je zapeo model u ženstvenoj crvenoj boji. Influencerica Sonia Lyson pak u svom ormaru ima dvije verzije ove torbice – klasičnu crnu te bijelu.