SVI IH NOSE

I holivudske zvijezde luduju za ovim kultnim cipelama

08.03.2017 u 20:19

Bionic
Reading

Robusne cipele Dr. Martens koje su procvat doživjele u 90-ima kad su bile dio neizbježne uniforme alternativaca, metalaca, pankera, darkera i ostalih supkultura, vratile su se u velikom stilu na modnu scenu pa mnoge slavne face ne izlaze ih njih

Kultne marte izgledaju odlično u svakoj kombinaciji i unose dašak buntovništva u svaki stajling pa nije čudo da su postale pravi modni klasik.

Da su marte još uvijek totalno kul, pokazala je i mlada glumica Emma Watson koju možemo vidjeti kao Belle u filmu 'Ljepotica i zvijer'.

Emma je mamila poglede u jednostavnoj i vrlo efektnoj kombinaciji neobične zelene minice kockastog uzorka, kratkog bijelog topa, bajkerske jakne i visokih marta U ovom mladenačkom outfitu, kose skupljenom u razbarušenu punđu i bez puno make-upa, 26-godišnja Britanka izgledala je poput tinejdžerice.  

Ryan Gosling i Emma Watson Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Šarmu prepoznatljivih cipela Dr. Martens nije odolio ni slavni glumac Ryan Gosling, suprug Eve Mendes koji ih je isfurao u jednom dnevnom stajlingu.  

Legendarne cipele u posljednje vrijeme često nosi i nova manekenska zvijezda, Amerikanka Gigi Hadid koja ih vrlo rado uključuje u svoje modne kombinacije.

Inače, zanimljivo je da su se prve marte prodale u Münchenu 1947., a sve o utjecaju ove kultne obuće na pop kulturu možete pročitati i u knjizi Martina Roacha, 'Dr. Martens: The Story of an Icon'.