ZAGREB NA PETOM MJESTU

Huffington Post: Dubrovnik je najjeftinije europsko odredište

09.09.2016 u 16:37

Bionic
Reading

Internetska stranica The Huffington Post napravila je malu listu iznimno jeftinih, no sjajnih europskih odredišta i na njoj su se našla čak dva hrvatska grada – Dubrovnik i Zagreb

Dubrovnik na listi najjeftinijih europskih gradova? Iako to nama zvuči kao znanstvena fantastika, najpoznatiji hrvatski grad našao se na prvom mjestu liste koju je sastavila Hoppa, web-stranica Hoppa specijalizirana za putovanja a koju je objavio Huffington Post. Među top 11 jeftinih gradova Starog kontinenta, osim Dubrovnika, našao se i Zagreb i to na petom mjestu.

Dubrovnik

The Huffington Post preporučuje Dubrovnik kao 'šarmantan grad kao stvoren za prekrasne šetnje pun hostela s odličnim cijenama smještaja'.

Zagreb

Zagreb se, između ostalog, na Huffingtonovoj listi našao zahvaljujući – jeftinim kartama za kino! No autorica Suzy Strutner brzo dodaje kako sa svim muzejima i srednjevjekovnim uličicama starog grada nitko neće imati potrebu za odlaskom u kino.

Jūrmala, Latvija

Jūrmala se na Huffingtonovoj listi našla zahvaljujući jeftinom pivu (oko devet kuna) i smirujućem ugođaju u tom sunčanom odmaralištu.

Berlin, Njemačka

Prema The Huffington Postu, kad su europski glavni gradovi u pitanju, u Berlinu najjeftinije možete vidjeti sve što se isplati vidjeti – od fantastične arhitekture, javne umjetnosti, pa do mnogih potpuno besplatnih kanala.

Algarve, Portugal

Regija Algarve u Portugalu poznata je po Lagosu i Plaži Camilo. Južna obala Portugala ima mnogo jeftinog smještaja, pa je vrlo popularna za sve one koji vole spontano putovati.


Slanchev Bryag, Bugarska

Sunčana plaža u Bugarskoj ne samo da je sjajno mjesto za odmor, već ima i koktele koji koštaju samo dvadesetak kuna.

Krakov, Poljska

Krakov ima najjeftinije taksije u EU-u pa će svaki posjetitelj lako moći stići do raznih katedrala i dvoraca koji se tamo mogu naći.

Debrecin, Mađarska

Debrecin je drugi najveći grad u Mađarskoj, a nalazi na istoku. Kao i u Bugarskoj, cijene koktela su dvadesetak kuna, a Debrecin ima kvalitetan noćni život.

Rodos, Grčka

Rodos svakako ne treba posebnu reklamu – u pitanju je prekrasan grad s božanstvenim plažama na istoimenom otoku – no ono što mu je osiguralo mjesto na Huffingtonovoj listi su niske cijene u restoranima.

Ostrava, Češka

Ostrava je jedan od najjeftinijih gradova koje možete posjetiti na Huffingtonovoj listi. Na primjer, ručak u restoranu će vas koštati oko 70 kuna po osobi. Kako se radi o glavnom gradu Moravsko-Šleske regije, imat ćete i što za vidjeti.

Sofia, Bugarska

Bugarski glavni grad ima jeftino pivo, aktivan noćni život, a cijene su mu općenito prilično niske. S obzirom na to da je mjesto na kojem leži Sofia stalno naseljeno već oko 9.000 godina, sumnjate li uopće kako ćete naći niz zanimljivih sadržaja koje ondje možete vidjeti?