SVE POPULARNIJA MEĐU IRCIMA

Hrvatska možda nije najjeftinija, ali znaju čime zavesti goste

03.10.2016 u 12:46

Bionic
Reading

Hrvatska je svake godine sve poželjnija destinacija za turiste. Osim novih posjetitelja, Hrvatskoj se mnogi turisti rado vraćaju

Irski portal Independent nije previše mozgao o tome koja je tajna hrvatskog turizma, već je zaključio kako nas oni koji vole ovdje ljetovati stvarno vole posjećivati. Prvo odredište koje svima pada na pamet je, naravno, Dubrovnik. No Independent tu dodaje i prekrasnu obalu s mnogo otoka, povijesne zidine i gradove, nacionalne parkove te rimske ruševine.

Druga je posebna snaga hrvatskog turizma hrana. Iako možda ne ostavljaju najbolji prvi dojam, Hrvati znaju čime zavesti svoje goste, piše Independent.

S obzirom na probleme u Turskoj, Tunisu i Egiptu, Hrvatska uživa u povećanoj posjećenosti, a turisti sve češće ne odsjedaju u samo jednom mjestu, već i u više i njih. Kako je lako odletjeti do Zadra i Pule, putničke agencije počele su nuditi i takve aranžmane.


Iako možda nije najjeftinija, Hrvatska se može pohvaliti čvrstom valutom te velikom ponudom smještaja – od tradicionalnih, pa sve do Airbnba. Iako Dubrovnik više nije tajno ljetovalište i sad je već svako ljeto dupke pun turista, ponuda mu je još neodoljiva.

Osim južne Dalmacije, Hrvatska nudi i kontinentalni turizam, a nema se čega sramiti ni kad je Istra u pitanju. Independent smatra kako će Ircima Hrvatska kroz deset godina biti podjednako poželjna destinacija kao što su Španjolska, Francuska, Portugal i Italija.

Ova je sezona praktički gotova, no Independent naglašava kako je moguće već sad se predbilježiti za 2017. godinu.