IZBOR ZA MRS.UNIVERSE 2012.

Hrvatica izabrana za najljubazniju gospođu u Rusiji

23.08.2012 u 15:13

Bionic
Reading

Na Izboru za Mrs. Universe 2012, održanom od 5. do 13. kolovoza u Rostovu u Rusiji, na kojem je sudjelovalo 30 predstavnica zemalja iz cijelog svijeta, Hrvatsku je predstavljala 34-godišnja Otočanka Sanja Burić, supruga i majka troje djece, zaposlena u obiteljskoj tvrtci te volonterka SOS - Dječjeg sela Hrvatska

Tjedan priprema za finalnu večer je protekao u svakodnevnim obavezama koje je trebalo savladati i koje su bile sastavni dio natjecanja (snimanja za editorijale, intervjui, koreografije, tematska predavanja i konferencije).

U revijalnom dijelu - karaoke večer gospođa Burić oduševila je sve nazočne a capella izvedbom hrvatske himne, a u prekrasnoj kreaciji prožetoj ličkim motivima dizajnerica Ivane Cvrlje i Slavice Čorak, u finalnoj večeri impresionirala je žiri svojom osobnošću koji joj je dodijelio titulu najsrdačnije gospođe.

Prvo mjesto na izboru osvojila je predstavnica Columbije, drugo SAD-a, treće Kenije, četvrto Bugarske i peto predstavnica Južne Afrike.

Uz novostečena prijateljstva, posebno s gospođama iz Malte, Gvatemale, Dominikanske Republike, Meksika i Indije, gospođa Burić dobila je i poslovnu ponudu Direkcije Mrs. Universe - organizacija hrvatskog Izbora za Mrs. Universe 2013.

Zahvaljujući ranije stečenim iskustvima u članstvu direkcije izbora Mrs. Globe Hrvatske i Kraljica Hrvatske, ponudu je sa zadovoljstvom prihvatila.

'Sa zadovoljstvom mogu izraziti da sam presretna što sam sudjelovala na ovom izboru kao finalistica i predstavnica svoje države i rodnog grada Otočca. Ovo je bilo jedno nezaboravno i zaista divno iskustvo. Družiti se osam dana s 30 krasnih žena iz cijelog svijeta, upoznati njihovu kulturu, čuti njihova razmišljanja, njihov jezik, vidjeti njihov način odijevanja i običaje, za mene je jedna bogata lekcija koju ću pamtiti za cijeli život', izjavila je gospođa Burić po povratku iz Rusije.

Postignutom uspjehu Sanje Burić uz obitelj i prijatelje koji su joj cijelo vrijeme bili najveća potpora posebno se obradovala njezina 11-godišnja kći Mari-Izabel koja je pak u lipnju ove godine sudjelovala na prestižnom izboru Prince&Princess of the Universe koji se održavao u Bugarskoj.

Ona je između 13 finalista, dječaka i djevojčica od pet do 12 godina s pet kontinenata nagrađena s čak dvije lente. Ponijela je titulu Grand Prix Princess of the Universe, ali i prvu nagradu za nacionalnu haljinu koju je nosila, rad hrvatske kreatorice Jadranke Cvrlje s temom Jadranskoga mora.