SRAMEŽLJIVA NACIJA

Hrvati se seksaju jednom do tri puta tjedno

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 16.11.2009 14:46
  • Objavljeno 16.11.2009 u 09:00
poljubac seks

poljubac seks

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Images

Većina hrvatskih građana zadovoljna je svojim seksualnim životom, a seks prakticiraju jednom do tri puta tjedno, pokazuje najnovije istraživanje koje je za tportal.hr provela agencija za istraživanje Hendal

Na pitanje koliko ste zadovoljni svojim seksualnim životom, 85 posto ispitanika odgovorilo je da je uglavnom zadovoljno ili jako zadovoljno. Vrlo mali broj ispitanika, točnije njih osam posto, uopće nije zadovoljno, a sedam posto nije željelo odgovoriti na postavljeno pitanje.

Hendal

Hendal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Muškarci i žene podjednako često odgovaraju kako su uglavnom ili jako zadovoljni. Nema razlike u zadovoljstvu seksualnim životom po dobi i stupnju obrazovanja - ispitanici svih dobnih skupina češće odgovaraju da su uglavnom ili jako zadovoljni nego da su nezadovoljni. Jednako tako, ispitanici sa završenim srednjoškolskim obrazovanjem i oni s višim i visokim podjednako su zadovoljni svojim seksualnim životom.

U pogledu učestalosti seksualnih odnosa, najveći broj ispitanika otkrio je da ima seksualne odnose jednom do tri puta tjedno, njih 47 posto. 15 posto ispitanika odnose upražnjava češće - četiri do pet puta tjedno ili svakodnevno. 25 posto ispitanih seksualne odnose ima dva do tri puta mjesečno ili rjeđe. Na pitanje o učestalosti seksualnih odnosa odbilo je odgovoriti 13 posto ispitanika.

Istraživanje je otkrilo da četiri posto ispitanih ima seksualne odnose rjeđe od nekoliko puta godišnje. Na pitanje su dogovarali žene i muškarci u podjednakom omjeru. Otkriveno je i da mlađi ispitanici imaju seksualne odnose češće od onih iz starijih dobnih skupina.

Istraživanje je provedeno na reprezentativnom uzroku od 401 građana. Pokazalo se da su građani Hrvatske sramežljivi jer ih je manje od polovice, točnije 44 posto, pristalo odgovarati na pitanja o seksualnosti, a na pitanja su bili spremniji odgovarati muškarci. Pristalo je njih 62 posto i 38 posto žena. Spremnost na odgovaranje bila je uočljivija kod više i visoko obrazovanih osoba.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi