NA POMOLU NOVA SURADNJA

Hoćemo li nositi hrvatsko s potpisom Ivane Omazić?

12.03.2011 u 10:47

Bionic
Reading

Posebna gošća Fashion.hr-a je najpoznatija Hrvatica na svjetskoj modnoj sceni: unatoč odličnim kritikama, Ivana Omazić je prije dvije godine otišla s pozicije kreativne direktorice francuske modne kuće Celine i odlučila se posvetiti sebi

'Ovdje sam da bih dala podršku Fashion.hr-u jer mi se to povezivanje industrije s dizajnerima čini odlična ideja i mislim da je to jedini put uspjeha, tako da mi je drago imati mogućnost podržati ovu ideju', diplomatski nam je objasnila Ivana Omazić razloge svog dolaska u Hrvatsku.

Trenutačno živi u Milanu, a o svojim poslovnim planovima nije željela previše govoriti.

'Radim na vlastitim projektima, o kojima sad ne mogu preciznije govoriti, jer još nije vrijeme, a jedan će eventualno biti vezan za Hrvatsku.' O hrvatskom dizajnu ne zna previše jer, kako kaže, dosad nije pratila našu modnu scenu.

'Ne znam puno o našoj sceni, sad sam prvi put gost na ovakvom događaju jer ne živim ovdje već 20 godina. Koliko sam uspjela pratiti u posljednje vrijeme, čini mi se da se događa puno toga pozitivnog, prvenstveno ovo povezivanje industrije i dizajnera, mislim da je to fundamentalno. Industrija je očito u poteškoćama, dizajneri su mladi kreativni ljudi koji imaju puno ideja i mislim da je to izvrsna stvar', kaže Omazić, ističući: 'Naravno, trebaju biti svjesni tržišta.'

Razloge sve češćih posjeta domovini nije se trudila previše objašnjavati. 'U zadnje vrijeme dolazim malo češće jer mi tako paše', tvrdeći da u pitanju nije ljubav jer je sretno udana, stoga je za vjerovati da je na pomolu nova modna suradnja.