VIŠAK TESTOSTERONA

Hoće li vas žena prevariti? Pogledajte joj u bradu!

11.01.2011 u 12:04

Bionic
Reading

Najnovije istraživanje pokazuje da su žene s većom bradom sklonije nevjeri, a za takvo je ponašanje odgovoran testosteron

Znanstvenici su otkrili da izgled odnosno veličina čeljusti može otkriti hoće li žena biti nevjerna svome muškarcu. Uočeno je da su takvom ponašanju sklonije žene s većom bradom, koja raste pod utjecajem muškog hormona testosterona. Riječ je o hormonu koji je i inače prisutan kod žena, ali u manjim količinama.

Upravo testosteron koji pojačava rast donje čeljusti je odgovoran i za muško ponašanje kod žena, posebno kada je o seksu riječ. Takve žene lakše i brže stupaju u spolne odnose i češće su nevjerne.

U istraživanju su sudjelovale mlade žene koje su odgovarale na pitanja o svojoj seksualnoj prošlosti. One koje su imale veće brade pokazale su se kao žene koje će se prije odlučiti na prevaru. Zanimljivo je i što su muškarci manje naklonjeni takvim ženama jer podsvjesno znaju da bi ih mogle prevariti.

'Ovo je prvo istraživanje koje pokazuje da su muške crte lica kod žena povezane s njihovom osobnošću, a u ovom slučaju s nevjerom', pojasnio je dr. Lorne Campbell koji je radio na istraživanju.