OMILJENI ODABIR

Hit na društvenim mrežama: Evo zašto je bolje imati bijelu posteljinu nego šarenu

27.02.2019 u 12:27

Bionic
Reading

Kada je riječ o inspirativnim slikama spavaćih soba na društvenim mrežama poput Instagrama i Pinteresta, posljednjih mjeseci primjetan je trend oštre bijele posteljine na pažljivo uređenim krevetima

Neutralna bijela posteljina posljednjih mjeseci sve je češći odabir profesionalnih i amaterskih dizajnera interijera. Krevet tradicionalno predstavlja žarišnu točku u svakoj spavaćoj sobi i ako je posteljina previše podebljana ili pregusta, prostor spavaće sobe može izgledati prenatrpanu čine se ne stvara opuštajuća atmosfera koja potiče spavanje.

  • +4
Spavaće sobe s bijelom posteljinom Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Veliku popularnost umirujuće bijele posteljine na društvenim mrežama pokušala je objasniti poznata britanska dizajnerica interijera, Emma Hooton.

'Bijela boja uvijek predstavlja savršenu pozadinu za bilo koje druge nijanse ili teksture koje se mogu pronaći u spavaćoj sobi, a bijelom posteljinom ćete učiniti upravo navedeno. Njezinim odabirom naglasit ćete zanimljivo uzglavlje kreveta, a cjelokupan dojam podebljati detaljima poput ukrasnih jastuka upečatljivih boja i uzoraka. Osim toga, u odnosu na posteljine u drugim bojama, bijele inačice mnogo su lakše za održavanje', naglašava britanska dizajnerica interijera dodajući kako će obojena posteljina s vremenom izblijediti i nikad neće izgledati bezvremensko i privlačno kao svježa bijela posteljina.

Ako ste zabrinuti zbog lako vidljivih mrlja na posteljini ili bijele boje koja bi s vremenom mogla izgubiti sjaj, postoji mnoštvo trikova kako ćete navedeno izbjeći poput korištenja proizvoda za izbjeljivanje tkanine kako biste spriječili sivljenje.