ROBOTSKI POMAGAČI

Higijena doma nikad nije bila važnija: Srećom, to ne znači da joj moramo robovati

16.04.2019 u 11:54

Bionic
Reading

Proteklih smo tjedana prisiljeni zaštitu od nevidljivog neprijatelja tražiti u sigurnosti vlastitog doma. Novi koronavirus ponovno nas je naučio koliko je važno redovito i pravilno prati ruke i koliko su osobna higijena kao i higijena prostora u kojemu boravimo važne, a taj posao umjesto, barem kad su podovi u pitanju, može obaviti robotski pomagač iRobot

Iako je znanstvenicima još dosta toga nepoznato u vezi s novim koronavirusom, sa svakim danom njegovo im je ponašanje sve poznatije, no nakon niza studija malo toga se promijenilo po pitanju onoga što sami možemo učiniti da bi se zaštitili, a kao glavna mjera i dalje se navodi higijena. Znanstvenici i zdravstvene službe osim važnost pranja ruku, ističu i važnost i dezinfekcije svih tvrdih površina na kojima se virus može zadržati duže vrijeme. Važno je stoga dezinficirati sve površine koje diramo neposredno po povratku izvana, poput prekidača svjetla, kvaka, slavina ili ručki na hladnjacima i smočnicama.

A što je s podom na kojega ste odložili one potencijalno kontaminirane vrećice s namirnicama, kretali se s obućom po prostoru u kojem živite ili šapama kućnih ljubimaca s kojima ste bili u šetnji? Čak i ako su mogućnosti ovakvog prijenosa virusa minimalne ili nemoguće, nije li podove potrebno uvijek održavati urednima i čistima? Osim toga zrakom lebde čestice proljetne peludi pa vam ne trebaju još i one da se gomilaju na vašem podu, na kojem ćete se možda igrati s djecom ili vježbati. U vremenima kad svako kihanje i kašljucanje izaziva strepnju, alergijske reakcije na prašinu ili pelud najmanje vam trebaju.

Uz dezinfekciju mobitela, daljinskih upravljača, prekidača, ručkica, salvina i svakog kupljenog artikla, te pranje ruku prije i poslije svega toga, kad još naći vremena za usisavanje i pranje podova? Možda zbog rada od doma neki trenutno i imaju više vremena, ali vjerojatno nitko ne želi taj višak vremena provesti s usisavačem i krpom u ruci. Srećom, taj dio prljavih kućanskih poslova možemo dodijeliti našim malim pomagačima iRobot, robotskom usisavaču Roombi i robotskom peraču podova Braavi.

Za savršeno čiste podove najbolji izbor je Braava, serija robotskih čistača i perača podova. Zahvaljujući vrlo učinkovitim krpama od mikrovlakana robotski uređaj za čišćenje će vam pomoći da se riješite prljavštine s vaših podova i to čak i uza zid i ispod namještaja. Rad Braave je vrlo tih i inteligentan, a omogućavaju dva načina čišćenja: suho i mokro.

Robotski perač Braava jet 250 dolazi s odličnom cijenom od 1.449,00 kuna, a namijenjen je za suho i mokro brisanje podova u kuhinji, kupaonici ili drugim manjim prostorijama. Sustavom preciznog prskanja razbija prljavštinu i mrlje, a vibrirajućom glavom za čišćenje nježno ih odstranjuje a da pritom ne prska namještaj i zidove. Čisti na teško dostupnim mjestima, uključujući područje ispod wc školjke i oko nje, u kutovima i ispod ormarića, dok nježno čisti oko namještaja, zidova i priključaka. Nečistoća se tijekom čišćenja nakuplja na krpi od mikrovlakana, koju na kraju samo istresete ili operete. S jednim punjenjem Braava jet 250može suho/vlažno očistiti površinu do 25 m2 ili mokro očistiti do 20 m2. Uz to, Braava jet se napuni za samo 2 sata, što znači da se može brzo vratiti na posao.

Robotski uređaj za čišćenje podova Braava 390t namijenjen je većim stanovima jer uspješno čisti do 200m2 u suhom ili 60 m2 u mokrom načinu rada, a ovaj pomagač kojeg bi svatko poželio imati trenutačno dolazi po akcijskoj cijeni 1.999,00kn. Prednost joj je i što je tijekom rada iznimno tiha. Braava nije usisavač, ali unatoč tomu temeljito sakuplja prašinu, dlake i mrvice. Tehnologija je razvijena u suradnji s američkom svemirskom agencijom NASA i djeluje kao kućni GPS, a zahvaljujući njoj Braava točno zna što je već očistila i koja mjesta je još potrebno očistiti. Kada Braava završi s čišćenjem vraća se na mjesto gdje je započela s čišćenjem i isključuje se. Čisti inteligentno i dosljedno - bez teškoće se kreće ispod namještaja, kreveta, kuhinjskih elemenata, stolica, stolova i to bez oštećivanja predmeta.

Tu je i najnapredniji model Braava jet m6, kojega trenutno možete nabaviti po akcijskoj cijeni od 4.799,00 kn. Braava jet m6 najnapredniji je robotski perač podova, a idealan je izbor za čišćenje čvrstih površina poput drvenih podova, pločica i kamenih podova, a zbog Maximized-Edge dizajna, također učinkovito čisti kutove i rubove.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Youtube

Zahvaljujući naprednim navigacijskim mogućnostima, Braava jet m6 učinkovito čisti pod i izbjegava sve moguće prepreke, kao što su namještaj i tepisi. Ako se baterija uređaja za čišćenje robota isprazni i prije završetka čišćenja, robot će se automatski vratiti u stanicu za punjenje i nastaviti s čišćenjem kada se napuni. Zahvaljujući Imprint ™ Braava spoju, roboti m6 i Roomba s9+ i i7+ rade zajedno kako bi osigurali najvišu razinu čišćenja, gdje je automatsko usisavanje popraćeno brisanjem, potpuno bez intervencije korisnika. Tehnologija Imprint™ Smart Mapping osim toga pomaže robotu da upozna vaš dom, što vam omogućuje kontrolu nad čišćenjem; možete izabrati koje će se sobe čistiti i kada putem aplikacije iRobot HOME, Google Assistant ili Alexa.

Vlažni jastučići za pranje poda sadrže upijajuća vlakna koja pomažu u otklanjaju kuhinjske masnoće, tvrdokornih mrlja i ljepljivih tvari. Mlaznica za precizno raspršivanje omekšava prljavštinu i ljepljive mrlje bez raspršivanja po namještaju, tepisima ili zidovima. Suhi jastučići za brisanje koriste elektrostatičku silu za hvatanje prljavštine, prašine i dlaka ljubimaca.

Želite li i vi imati čist dom svaki dan, uštedjeti svoje vrijeme i uložiti u nešto što će posao čišćenja obavljati umjesto vas? Nemojte propustiti priliku jer u periodu od 01.04. do 10.05.2020 Roomba 605 je na akciji s maloprodajnom cijenom od 1.699 kn, Roomba e5152 je na akciji s maloprodajnom cijenom od 3.099 kn i Braava jet m6 na akciji s cijenom od 4.799 kn. Svoj robotski usisavač ili robotski perač podova možete nabaviti u Internet trgovini iRobot Hrvatska. Trgovina radi 24 sata, dostava je brza i uz kupnju robota besplatna. Određene akcijske modele robotskih usisavača Roomba i perača podova Braava možete pronači i u Internet trgovini partnera Emmezeta, Svijet Medija, Bazzar, Links, eKupi, Elipso. Više o proizvodima možete si pogledati ovdje.