BOLJE NE MOŽE

Haljina koja izgleda savršeno iz svakog kuta

03.12.2015 u 15:52

  • +2

Karlie Kloss

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

U moru prekrasnih haljina, izdvojila se elegantna kreacije dizajnerice Rosie Assoulin koju je ma L'Orealovoj svečanoj večeri nosila dugonoga manekenka Karlie Kloss

Predivna duga bijela haljina njujorške dizajnerice, čije kreacije u posljednje vrijeme sve češće biraju holivudske zvijezde poput Michelle Dockery, Lily Aldridge, Olivije Wilde, Emilije Clarke, oduševljava jednostavnim dizajnom i efektnim prorezima. Bijela haljina iz kolekcije Resort 2016. koju je nosila Karlie Kloss ima, naime, čak devet proreza vidljivih s prednje strane: jedan na ramenu, jedan na struku i sedam na dnu gdje se efektni prorezi pretvaraju u predimenzionirane cvjetne latice.

No haljina je zanimljiva i sa stražnje strane gdje se nalaze još četiri proreza. Talentirana 30-godišnja dizajnerica u samo dvije godine uspjela je osnovati svoj modni brend koji se prodaje u luksuznim američkim robnim kućama, ali i osvojiti modne kritičare koji hvale njezine sofisticirane kreacije koje osvajaju efektnim krojevima i detaljima, a pritom ne žrtvujući udobnost. Rosie Assoulin počela je eksperimentirati s tkaninama na šivaćoj mašini svoje bake još u dobi od 13 godina, a jedna od prvih mentorica bila joj je dizajnerica nakita Roxanne Assoulin, koja joj je kasnije postala svekrva. Bila je pripravnica kod legendarnog Oscara de la Rente, a godinu dana provela je i u luksuznoj pariškoj modnoj kući Lanvin.

Dizajnerica nije mogla poželjeti bolju reklamu od haljine na atraktivnoj Karlie Kloss koja ju je nosila sa zavidnim samopouzdanjem. Bivša Victorijina anđelica, a danas uspješna studentica na prestižnom sveučilištu NYU, pustila je da haljina bude zvijezda stylinga pa su modni dodaci, frizura šminka bili diskretni. Styling je upotpunila jednostavnom srebrnom torbicom, crvenim ružem i nježnim valovima u kosi te tako zasjenila brojne uzvanice na velikoj svečanoj gala večeri L'Oreal Paris 10th Anniversary of Women of World na kojoj su se slavile žene koje su doprinijele napretku društva.