KAKO DO GLATKE KOŽE

Greške koje radite kod brijanja nogu

16.08.2014 u 12:49

Bionic
Reading

Ako ovih vrućih dana noge želite pokazati u punom sjaju, morat ćete češće uzimati britvicu u ruke. Najjednostavniji je način uklanjanja nepoželjnih dlačica brijanje, a da biste izbjegli uobičajene pogreške koje često rezultiraju posjekotinama, iritacijama i uraslim dlačicama, najbolje je pridržavati se sljedećih pravila

Piling prije brijanja obavezan
Pilingom ćete se riješiti mrtvih stanica kože koje mogu začepiti britvicu i otežati brijanje. Osim toga, manje su šanse da ćete previše izbrijati kožu i porezati se. Odaberite blagi piling ili koristite na dnevnoj bazi gel za tuširanje s pilingom.

Ništa bez kreme ili gela za brijanje
Nemojte misliti da će sapun ili gel za tuširanje adekvatno zamijeniti kremu/gel za brijanje. Sapun će samo isušiti kožu, dok će proizvodi namijenjeni brijanju koži osigurati hidrataciju i olakšati brijanje. Ako nemate pri ruci kremu za brijanje, poslužite se regeneratorom za kosu.

Budite nježni prema koži
Nakon brijanja najbolje je izbjegavati grube rukavice ili spužve za pranje tijela, jer ćete time samo iziritirati kožu što će pak dovesti do pojave crvenila i prištića.

Nisu sve kreme za brijanje jednake
Poput svih kozmetičkih proizvoda, različite kreme za brijanje namijenjene su različitim tipovima kože. Ako vam je koža suha i osjetljiva, svakako trebate izbjegavati proizvode koji sadrže alkohol i parfeme.

Najbolje je tuširanje završiti s brijanjem

Vrućina i para iz tuša omekšat će dlake i otvoriti pore na koži. Zbog toga je noge najlakše obrijati na kraju tuširanja.

I bedra su važna

Puno žena preskače to područje, što je velika pogreška. Područje bedara jednako je bitno kao i drugi dijelovi nogu pa i s njih trebate ukloniti nepoželjne dlačice sve dok cijele noge ne budu potpuno glatke na dodir.

Duži pokreti nisu nužno učinkovitiji
To je jedna od čestih pogrešaka koje činimo. Bolje rezultate uvijek ćemo postići ako brijemo kraćim pokretima i ne pritišćemo britvicu. Ako stalno morate prelaziti preko jedno te istog područja jer ne uspijevate ukloniti dlačice, to znači da je britvica tupa i da je morate zamijeniti novom.

A kakva je britvica?

Pronalazak odgovarajuće britvice prvi je korak k ugodnijem brijanju. Prava britvica mora imati više oštrica što znači da nećete morati puno puta prelaziti preko istog mjesta pa ćete spriječiti iritaciju kože.

Mažite noge

Kao što svakodnevno kremama mažete lice, to isto morate činiti i s nogama. Kad osjetite da je koža na nogama suha, hidratizirajte je losionom ili mlijekom za tijelo jer ćete na taj način spriječiti urastanje dlaka i pojavu crvenila na koži.

Ne zaboravite na zaštitu od sunca

Nakon brijanja ili depilacije koža na nogama je osjetljivija pa je tijekom izlaganja sunčevim zrakama svakako treba adekvatno zaštititi kremom sa zaštitnim faktorom. Pritom birajte nemasne kreme ili losione koji ne samo što štite kožu, već je i hidratiziraju.