HIT TEEN SERIJA

Gossip Girl - trendseterice nove generacije

12.09.2009 u 08:25

Bionic
Reading

'Gossip Girl', serija o bogatim tinejdžerima s Manhattana, u kratkom je roku osvojila svijet i stekla brojne fanove koji s velikim zanimanjem iščekuju početak prikazivanja treće sezone najavljen za ponedjeljak, 14. rujna

Iako se serija još ne prikazuje kod nas, 'Gossip Girl' nije nepoznata domaćim obožavateljima koji su naprečac postali ovisni o uzbudljivom svijetu razmaženih trendsetera iz otmjene njujorške četvrti.

Autori serije, sudeći po gledanosti, pogodili su ukus publike osmislivši koncept serije koji bi se mogao opisati kao zarazni križanac teen serije 'The O.C' i nekad popularnog serijala 'Seks i grad', a osim što iz epizode u epizodu junaci 'Gossip Girl' proživljavaju nevjerojatne obrate, glavni likovi plijene svojim modnim kreacijama.

Serena van der Woodsen, Blair Waldrof, Chuck Bass, Nate Archibald, Vanessa Abrams, Dan i Jenny Humphrey, iz epizode u epizodu oduševljavaju svojim stilom i hrabrim odjevnim kombinacijama, baš kao što je to nekad radila Carrie u seriji 'Seks i grad'.

Serija je adaptacija knjiga Cecily von Ziegesar koja je opisala svoje školske dane u prestižnoj privatnoj školi za bogate klince Nightingale-Bamford School, postigavši ogroman uspjeh.

Besprijekorno odjevene (za što je zaslužan stilist Eric Daman), bogate nasljednice s Manhattana diktiraju neke nove modne trendove. Zaštitni znak spletkama sklone štreberice Blair Waldorf (igra je Leighton Meester) su njezini bezbrojni rajfovi za kosu, dok Serena van der Woodsen (Blake Lively), njezina najbolja prijateljica i povremena neprijateljica, svoju zavidnu figuru rado ističe u kratkim haljinicama, otvorenim majicama, skinny trapkama i uz puno kul modnih detalja. Osim njih dvije, svojim stilom se izdvaja i Jenny Humphrey (Taylor Momsen) kojoj je najveća želja postati modna kreatorica te djevojka egzotičnih crta lica boho rokericaVanessa Abrams (Jessica Szohr).

Koliku je pozornost izazvala 'Gossip Girl', u prilog govori i činjenica da je poznata kreatorica Anna Sui dogovorila suradnju s linijom trgovina Target za koju je osmislila kolekciju inspiriranu odjećom Blair, Serene, Jenny i Vanesse.