NOVI ZELAND

Godišnji odmor u kućici na drvetu

28.08.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Neobičan hotel na Novom Zelandu pravi je raj za sve ljubitelje prirode, a posebice za one koje je ideja kućice na drvetu fascinirala dok su bili djeca

Smješten između zelenih obronaka sa snježnim vrhovima planinskog masiva Kaikoura te zaljeva Mangamaunu na južnome otoku Novoga Zelanda, hotel Hapuku Lodge dizajniran je tako da se prema krajoliku koji ga okružuje odnosi nenametljivo.

Arhitekt Tony Wilson je od ideje o jednostavnom prenoćištu u prirodi došao do rješenja koje uključuje mali hotel te, što je najzanimljivije, niz od pet kućica na drvetu koje se nalaze u krošnjama stabala manuke na visini od gotovo deset metara. Sobe ovog hotela su jednostavno uređene, a s velikih staklenih prozora pogled puca na ocean. Iako kućice izgledaju maleno, za obiteljske odmore postoje i dvosobni apartmani.

Ovaj neobični hotel smješten je dvadesetak kilometara sjeverno od gradića Kaikoura, koji je nekad bio važno središte kitolova, dok je danas poznat po ekološkom turizmu te po tamošnjoj umjetničkoj koloniji. Cijena noćenja na ovako neuobičajenome mjestu kreće se oko dvije tisuće kuna, a u planu proširenja hotela je i dodavanje grijanog bazena, no hoće li i on biti na drvetu, nije još poznato.