FILM O SEKS SKANDALU

Gérard Depardieu u ulozi Strauss-Kahna?

06.12.2011 u 09:36

Bionic
Reading

Navodno je na pomolu film o moćnom bivšem direktoru MMF-a koji je pao zbog seksualnih skandala. Skupu produkciju predvodit će prvo ime francuskog filma, legendarni Depardieu

oš nismo stigli ni do kraja godine koja je zbog niza seksualnih skandala razorila karijeru moćnog čovjeka Dominiquea Strauss-Kahna, a već stižu najave da će slučaj koji je mjesecima punio medije svijeta završiti i na velikom platnu. Doduše, producenti najavljuju da se adaptacija neće striktno držati činjenica i ime bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda ne bi se spominjalo, javlja francuski tjednik L'Express, ali nema sumnje da će se iza priče o fiktivnom liku lako prepoznati predložak i događaji na koje se oslanja.

Moćnog čovjeka svjetske ekonomije utjelovit će, prema najavama, Gerard Depardieu. Da je riječ o ambicioznom projektu, govori i činjenica da je glavna ženska uloga, ona Khanove supruge, povjerena Isabelli Adjani. Redatelj bi trebao biti kontroverzni i neukrotivi njujorški filmaš Abel Ferrara, kojeg se sjećamo po filmu 'Zli poručnik'.

Sam Depardieu jedan je od najunosnijih izvoznih proizvoda francuskog filma, dobitnik najprestižnijih nagrada i priznanja, koji je slavu stekao početkom osamdesetih u filmovima Francoisa Truffauta, da bi status svjetske zvijezde potvrdio svojim najvećim uspjehom – filmom 'Zelena karta' za koji je nagrađen Zlatnim globusom. Nove generacije poznaju ga kao Obelixa u serijalu o strip junaku, hrabrom Galu Asterixu.