MARIJANA MIKULIĆ:

Furam po svom i ne obazirem se na modne kritike

26.04.2012 u 10:12

Bionic
Reading

Filmska, kazališna i TV glumica Marijana Mikulić našim je TV gledateljima najpoznatija iz serija 'Zakon ljubavi', 'Obični ljudi' i 'Ponos Ratkajevih'. Bez čega ne može u svojoj garderobi, što je za nju stil i u čemu se najbolje osjeća, saznajte u intervjuu koji slijedi

Bez kojih kozmetičkih proizvoda nikako ne možete? Što uvijek imate u neseseru?
Ne mogu bez kreme za lice Dermophisiologique, jer imam suhu i jako osjetljivu kožu, i ona je jedina koja mi kvalitetno nahrani kožu, a da je ne iritira. I, naravno, za usne - labelo ili melem, i krema za ruke.


Imate li uzor u odijevanju među slavnima?
Nemam, nosim što mi se nosi u danom trenutku, ma koliko to ponekad bile nespojive kombinacije. Bitno mi je da se osjećam dobro u tome.

Biste li se zadužili za neki komad odjeće kojem ne možete odoljeti?
Ne, nema smisla, jer ću vrlo brzo zaboraviti da sam to kupila i vidjeti još pet stvari koje su mi super i - što onda!? Radije si volim kupiti nešto što si mogu priuštiti pa tako svako toliko.

Izdvojite omiljeni kozmetički proizvod koji biste ponijeli na pusti otok.

U zadnje vrijeme se dosta trudim oko njege lice i tijela pa bih tamo teško preživjela bez raznoraznih kremica. A na pustom otoku bih valjda imala sve vrijeme svijeta samo se mackati i uživati (smijeh).

Gomilate li i vi odjeću i obuću koju kasnije ni ne stignete nositi?

Još donedavno da, više ne! Sve što dugo nisam obukla/obula podijelila sam. Nemam mjesta za to.

Vaša tri 'must have' komada odjeće?
Traperice, neka super jaknica, traperice.

Vaša omiljena odjevna kombinacija za izlazak?
Ne izlazim često, a kada izađem, volim da je to neka haljinica i dobra štikla.

Vaša omiljena odjevna kombinacija za svaki dan?

Traperice, kožna jakna, tenisice ili čizme.

184938 ,181236 ,173725 ,155150Pratite li modne trendove i što biste izdvojili? Postoje li neki dizajneri čiji ste rad posebno zapazili?

Ne pratim trendove, kao što rekoh, ponekad se čak obučem mimo svih pravila, ali jedino mi je bitno da se osjećam dobro u onome što nosim. Volim kada si mogu priuštiti komade domaćih dizajnera jer ima ih dosta koji rade lijepe stvari. Jako mi se svidjela nova kolekcija Modne kuće MAK - od haljina, suknja/hlača do balonera, zatim Krie design by Kristina Burja, od svakodnevnih stvari poput tunika, traperica, trenirki do haljina...

Vaši dnevni beauty rituali?

Svako jutro i večer čistim lice micelarnom otopinom i termalnom vodom jer zbog dermatitisa treba posebnu njegu, zatim nanosim kremu Dermopsihiologique, a na područje oko očiju kremu LPG Total Eye Care. Dva do tri puta tjedno idem na LPG tretmane za tijelo za bolji tonus kože i svakodnevno mažem tijelo posebnom kremom za jako suhu kožu da bih je dobro nahranila.

Vaša najseksi odjevna kombinacija?

Bitno da su u igre štikle, onda je nekako svaka kombinacija seksi, i haljinica i traperice...

Kako vam se sviđa domaća ulična moda? Jesu li kod nas ljudi dovoljno maštoviti i smjeli za neke modne ekstravagancije?
Sviđa mi se što ima svega, ali ekstravagancija se kod nas ipak češće vidi na nekim nastupima, javnim istupima i sl., nego kao dio ulične mode. Možda eventualno kod mlađih naraštaja.

Što po vama čini nečiji stil?
Mislim, kao prvo, da je stil nešto što se gradi, ali i nešto što je valjda posebno i specifično za neku osobu. Kod nas mi se čini da je bitno dobro kopirati stil neke strane zvijezde ili imati para pa se obući u skupe krpice i, voila, eto novih modnih ikona. Mislim da stila ima osoba koja je dosljedna u nekim odjevnim kombinacijama, koja fura neki svoj đir, samo sebi svojstven.

Kako treba biti odjeven muškarac po vašem ukusu?
Kao moj muž! (smijeh) Sviđa mi se Josipov stil, bilo svečana, poslovna ili privatna prigoda, to je sportska elegancija.

Što vas može odbiti od muškarca?
Muškarac koji ne drži do sebe, neurednost/neuglednost.

Kakve parfeme volite?

Kad se zaljubim u neki, koristim samo njega, nikada nemam tri parfema. Pa sam u fazama imala laganije ili jače. Favorit mi je Gucci Envy Me

Što nikada ne biste odjenuli?

Ne znam, bilo bi lakše od ponuđenih kombinacija reći koju ne bih, ovako mi je teško reći...

Tko je po vama najbolje odjevena žena i zašto?
Moja prijateljica Miranda! Ponekad je u kombinacijama u kojima sebe ne mogu ni zamisliti, ali uvijek je sve usklađeno do posljednjeg detalja, i sva je nekako, što bi se u mom kraju reklo, 'šesna'! Kad nju vidim, vidim ženu koja je zadovoljna sobom i ne srami se to pokazati svojim odjevnim stilom.

Vaš najveći modni promašaj?

Ah, bilo je toga ako ćemo po modnim stručnjacima. A ne sumnjam da će i biti! Ali ja ni nemam ambiciju postati neka modna ikona, tako da se na to ne obazirem, ja furam svoje!