nova godina, nova frizura

Frizura koja izgleda jednako sjajno i s 20, ali i s 50 godina: Kosa srednje duljine izbor je s kojim je nemoguće pogriješiti

19.01.2022 u 11:53

Bionic
Reading

Kosa srednje duljine odličan je izbor bez obzira na godine te vrlo laskava promjena izgleda. Ako razmišljate o promjeni frizure, ovi je duljina s kojom je gotovo nemoguće pogriješiti – sjajno se oblikuje u različite frizure te pristaje svima, bez obzira na godine

Nova godina, nova frizura. Zvuči dobro, zar ne? Od Anne Wintour do Ane de Armas ili Kaie Gerber, kosa srednje duljine je frizura koja jednostavno nikada ne izlazi iz mode i koja je izbor brojnih žena. Naime, srednja duljina predstavlja savršenu dužinu kose, niti preduga, niti prekratka, omogućuje beskonačan broj frizura, zahtijeva malo održavanja i vrlo je udobna i praktična opcija za svakodnevno nošenje.

Koje su karakteristike kose srednje duljine?

Ka što je već rečeno, tu se radi ni o predugoj ni o prekratkoj kose, ovo je vrlo praktična, svestrana i laskava duljina kose. Pogodna je za nošenje u različitim stilovima - možete biti slojevita, voluminozna, ultra ravna, valovita, pa čak i uvijena. Još jedna od prednosti ove duljine kose je što ju nije potrebno pomno i često održavati kao što je slučaj s krakom kosom, a ne zahtijeva ni tako iscrpnu njegu kao duga kosa.

Bez obzira na godine, kosa srednje duljine je sjajan izbor – jednako dobro pristaje bilo da imate 20, 30, 40 ili više od 50 godina. Bez obzira jeste li već nosili frizuru srednje dužine ili ćete je isprobati prvi put, tu je nekoliko sjajnih inspiracija koje će vam itekako dobro doći prije posjete frizeru.

Long bob srednje duljine

Dugi bob uvijek je dobar izbor. Savršen je za one koji žele skratiti kosu, ali se istovremeno ne žele odreći duge kose. Duljina ovog boba pada točno između brade i ključne kosti. Ova srednja frizura pristaje svim tipovima lica i predstavlja vrlo svestrana frizura koja 'podiže' baš svaki izgled.

Ravna srednja kosa sa šiškama

Ravna frizura srednje dužine sa šiškama jedna je od najpopularnijih i nastavljaju je nositi žene svih dobnih skupina, od Anne Wintour do Kaie Gerber. Iznimno ju je lako stilizirati, sjajno pristaje svim oblicima lica, a osim toga, posebno efektno ističe oči.

Ultra ravna kosa srednje duljine iznad ramena

I sa razdjeljkom po sredini. Najjednostavnija frizura s srednje dugom kosom koja je u isto vrijeme i najsofisticiranija. Za žene s ravnom ili valovitom kosom, ova frizura srednje duljine može biti najudobnija i najsvestranija, jer se može nositi i s trakom za glavu ili zavezana rep.

Kovrčava kosa srednje dužine

Kovrčava kosa srednje duljine još je jedna vrlo popularna opcija. Za sjajnu midi kovrčavu kosu iznimno je važno korištenje regeneratora i dobre kreme ili ulja koji se nanose na vlažnu kosu. Stručnjaci za kosu preporučuju češljanje kose prstima ili češljem četkom sa širokim zupcima te nanošenje hidratantnih maski kako bi se spriječila suhoća i petljanje kovrča, vrlo čestih problema ove frizure.

Srednje duga kosa s razmaknutim šiškama

Ova frizura posebno je pogodna za one s valovitom i voluminoznom kosom. Osim toga, ovaj tip kose srednje duljine jedan je od najtraženijih jer se može oblikovati na bezbroj načina, a uz to ne zahtijeva pretjerano održavanje.