TRÈS CHIC

Francuska stilistica otkriva kojih bi pet komada svaka žena trebala imati u ormaru

09.04.2022 u 18:44

Bionic
Reading

Bezvremenski komadi, šik i jednostavni za nošenje, mješavina pariškog i američkog stila, to je ukratko opis stila poznate francuske stilistice i modne savjetnice Geraldine Saglio, koja zagovara seksi, minimalističku modu

Nitko s takvom lakoćom ne nosi odjeću kao chic Francuskinje. Pariški chic i jednostavni komadi koji se s lakoćom stiliziraju u genijalnu, a opet tako jednostavnu kombinaciju ono je po čemu su poznate. No ipak nije baš tako lako kopirati njihove kombinacije, a taj famozni 'je ne sais quoi', koji nije ni odjeća ni frizura ni šminka - već stav, mnogimaje neuhvatljiv. Francuskinje ne prate trendove i ne izgledaju kao da se previše truda oko odjeće ili frizure, njihov stil je zapravo minimalistički, a garderoba im se većinom vrti oko traperica, što priznaje i stilistica Geraldine Saglio.

Ova chic Francuskinja svoj stil opisuje kao jednostavan, chic i mrvicu seksi, a priznaje da ju se najčešće može vidjeti u trapericama, bijeloj košulji i čizmama. Najvažnije je, kaže ostati vjerna sebi i svom stilu, a otkriva i da se nikad ne bi rastala od omiljenih Re/Done traperica.

No zato je nikad nećemo vidjeti u japankama koje su za nju ultimativni modni promašaj. Trenutno je opsjednuta predimenzioniranim sakoom Isabel Marant i vintage Nike tenisicama, a prema njezinom mišljenju remen je najbolji modni dodatak koji će uvijek biti točka na i svakog stajlinga.

Geraldine ima nekoliko modnih uzora, a kao ikone stila izdvaja Carolyn Bessette-Kennedy i Jane Birkin kojima se divi zbog njihovog elegantnog, jednostavnog i chic stila, a otkriva i da je i stil nekadašnje manekenske zvijezde Jerry Hall također vrlo inspirativan.

Ovo je 5 komada koje bi svaka žena trebala imati u ormaru:

  • Dobre plave traperice
  • Bijela košulja
  • Crne štikle
  • Kožne kratke hlače
  • Chanelov crni sako
  • +10
Trendi tamne traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije