CHIARA FERRAGNI

Forbes odlučio: Ovo je najutjecajnija osoba u svijetu mode

28.09.2017 u 10:36

Bionic
Reading

Prestižni časopis Forbes objavio je tradicionalnu listu najutjecajnijih osoba, a u modnoj kategoriji uvjerljivo je trijumfirala Talijanka Chiara Ferragni

Modna blogerica, Talijanka Chiara Ferragni može se pohvaliti impresivnim životopisom. Ova zvijezda na društvenim mrežama uživa ogroman uspjeh, između ostalog zahvaljujući liniji odjeće i modnih dodataka koja joj je, samo prošle godine, donijela zaradu od 20 milijuna dolara. O njezinom utjecaju raspravljalo se i na sveučilištu Harvard, a da njezina karijera samo ide uzlaznom putanjom, potvrđuje i prvo mjesto na Forbesovoj listi najutjecajnijih osoba u modnoj kategoriji.

  • +11
Modna izdanja Chiare Ferragni Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prestižni Forbes udružio je snage s analitičarima tvrtke Traackr kako bi izmjerili utjecaj pojedinih zvijezda na društvenim mrežama, a uz pomoć društvene platforme Captiv8 ponderirali su njihovu potencijalnu zaradu po objavi na društvenim mrežama u odnosu na veličinu njihove baze fanova.

Navedenim istraživanjem časopis Forbes došao je do Chiare Ferragni proglasivši ju najutjecajnijom osobom u svijetu mode, a popularna Talijanka iza sebe je ostavila jednako uspješne blogerice poput Leandre Medine (Man Repeller) i Aimee Song (Song of Style).

Kad je 2009. pokrenula svoj modni blog, zgodna Talijanka vjerojatno nije ni sanjala da će vrlo brzo stvoriti višemilijunsko carstvo. 'Kad sam pokrenula blog, željela sam da bude poput moje kuće – moje malo carstvo u koje svatko može doći', svojedobno je izjavila ova uspješna modna blogerica.

  • +9
Modni stil Chiare Ferragni Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia