ulicama moga grada

Festival svjetla Zagreb – omiljeni vjesnik proljeća u gradu

Promo

Promo

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Zagrepčani i njihovi gosti s veseljem izlaze u grad i upijaju njegovu novu energiju obasjanu svjetlosnom umjetnošću koja iznova pokazuje da je proljeće, renesansa u nama i oko nas, inspiracija na svakom koraku. Upalite zajedno s njima svjetla grada i proslavite dolazak dužih dana koji vraćaju život na ulice.

Dolaskom proljeća bude se ulice Zagreba i spremno dočekuju jedno od najposjećenijih i najpopularnijih događanja – Festival svjetla Zagreb. Spoj umjetnosti, dizajna, spektakla, zabave i arhitekture oživjet će popularne lokacije kroz širi centar grada. Uz radove umjetnika iz cijele zemlje, imat ćete priliku uživati i u inozemnim radovima te zajedno dočekati proljeće.

Umjetnost postaje žila kucavica metropole. Od 15. do 19. ožujka 2023. godine zagrebačke ulice, parkovi, trgovi, šetališta, muzeji i građevine transformirat će se u umjetničko platno i razigranu scenografiju za broje svjetlosne instalacije, projekcije, animacije i druge oblike inovativne umjetnosti. Ponovno ćete imati priliku doživjeti Zagreb u novom svjetlu - u punom smislu te riječi! Festival svjetla Zagreb, koji se održava već petu godinu, iznova nas podsjeća na pomicanje granica umjetnosti i poziva da zajedno izađemo na ulice i proslavimo novo buđenje, novu nadu i optimizam.

Posjetite svjetlom obojan Zagreb koji će vas transportirati u neki novi svijet i priuštiti pravi urbani doživljaj za sve generacije. Tijekom pet dana Zagreb će svijetliti jače nego ikada do sad! Imat ćete priliku uživati u 34 svjetlosnoj instalaciji na 29 lokacija koje će uključivati mirniji Gornji grad, ali i neke od potpuno novih lokacija živahnijeg Donjeg grada. Festival svjetla Zagreb svojevrsna je uvertira u početak okupljanja na otvorenom koja povezujemo s nestrpljivo priželjkivanim dolaskom toplog vremena i boja koje se vraćaju skupa s proljećem.

Festival svjetla Zagreb

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Program će spojiti ono najbolje od likovne i izvedbene umjetnosti i moderne tehnologije, a mi polako odbrojavamo dane do ovogodišnjeg svjetlosnog spektakla i s uzbuđenjem pozdravljamo ponovni dolazak svjetla u naš grad! Skrećemo pažnju da se, zbog mogućih gužvi, preporuča dolazak javnim prijevozom, a isto tako, će se, po potrebi, zatvarati promet na dijelu Gornjeg grada i na ulazu u Palmotićevu kod parka Ribnjak. - poručila je za direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld.

Sve informacije o projekcijama i samim instalacijama dostupne su na web stranicama www.festivalsvjetlazagreb.hr i društvenim mrežama Turističke zajednice grada Zagreba.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!