OD BURE DO ZATIŠJA

Faze seksa koje prolaze svi parovi

01.04.2009 u 08:54

Bionic
Reading

I seksualni život ima svoje uspone i padove, razdoblja strasti i zatišja. Sve to ovisi o godinama, odnosu s partnerom, razinom samopouzdanja, no postoje faze u seksu koje svaka žena mora proći

Tako će osim faze strasti i zaljubljenosti, u kojoj ne skidate ruke jedno s drugoga, doći i faza udobnog seksa, ali i faza bez seksa. Vjerojatno ćete proživjeti i fazu iskušavanja novih stvari.

Evo nekih faza koje ćete svakako proći:

Adolescentska faza ili faza zaljubljenosti
Ovo je faza u kojoj izgubite razum i u potpunosti se prepustite osjećajima. Obično se događa na početku nove veze, a puna je seksa, intimnosti, strasti. Možete je doživjeti sa 19, ali i sa 35 godina.

Faza 'nova poza'
Već ste sve iskušali i želite začiniti seksualni život. Dugo ste zajedno, osjećate se slobodno i pokušavate ostvariti maštarije koje se ne biste usudili reći svakome. U ovoj fazi vjerojatno ćete iskušavati nove lokacije, pokrete, seksi igračke. Nastojat ćete pojačati uzbuđenje i seks doživljavati svim čulima.

Faza u kojoj žalite za nečim što ste probali
Svojedobno ste zbog partnera ili iz radoznalosti pristali uraditi nešto od čega vam se sada diže kosa na glavi. Balansiranje između zabranjenog i društveno prihvatljivog ponašanja, između razuma i strasti, nije uvijek lagano. Oprostite sebi ako smatrate da ste prešli tu granicu i više nikada nemojte raditi nešto protiv svoje volje.

Faza udobnog seksa je faza duboke intimnosti i povezanosti
Faza seksa na brzinu
Nemate uvijek vremena za paljenje svijeća, pripremanje mirisne kupke ili za  duge predigre. Dobri stari seks na brzaka u zgusnutom rasporedu mogao bi jedno vrijeme postati pravilo. Zašto ne? Žestoko, brzo i učinkovito.

Faza udobnog seksa
Seks na filmu obično je eksplozivan, strastven, požudan i životinjski. U fazi udobnog seksa upravo ovakav seks mogao bi vam nabijati komplekse, jer činit će vam se miljama daleko. Ne očajavajte - u dugim vezama ljudi razviju poseban odnos, u kojem ne treba suviše riječi, jednostavno znate prečac kako jedno drugo zadovoljiti i što najviše volite. Seks više nije samo strast i požuda, već duboka intimnost koju jako proživljavate. Ako vam se ipak sviđa faza zaljubljenosti, nadajte se da ćete nakon ove faze ponovno ući u neko uzbudljivije razdoblje.