PJENA U ISPUHU

'Fantomski proširivač' terorizira vlasnike tuniranih auta

05.02.2009 u 11:00

Bionic
Reading

'Junak' koji se naziva 'fantomskim proširivačem' terorizira vlasnike tuniranih automobila na Novom Zelandu trpajući im u lonce ispušnih sustava pjenu koja se širi te može uništiti motor ili sam sustav

Jednom ubrizgana pjena širi se, te je se nakon pola sata više ne može ukloniti iz sustava. Vlasnicima oštećenih automobila koji su uspjeli na vrijeme uvidjeti problem i ukloniti dio pjene automehaničari su ostatak uspjeli ukloniti spaljivanjem. Ipak, kako tvrde u servisu, potpuno stvrdnuta pjena u ispušnom sustavu koju vlasnik nije uočio, osim štete na ispušnom sustavu, prilikom paljenja automobila može uzrokovati i popriličnu štetu na motoru.

U pismu kojim se obratio lokalnim vlastima i medijima u mjestu Blenheim anonimni osvetnik tvrdi da je 'na sebe preuzeo dužnost osvješćivanja socijalno neosjetljivih pojedinaca koji su na svoje automobile montirali gromoglasne sportske ispušne sustave'.

Od njegove je ruke, prenosi The Marlborough Express, već stradalo osam vozila, a kako samoprozvani 'fantomski proširivač' tvrdi, nitko tko posjeduje automobil s glasnim sportskim ispušnim sustavom nije siguran od njegove pjene: 'Možda se to neće dogoditi sutra, sljedeći tjedan ili mjesec, ali će se sigurno dogoditi', tvrdi anonimni osvetnik.

Mi se samo nadamo da će ga policija, za njegovo dobro, uhvatiti prije nego što ga na djelu uhvati neki od vlasnika tuniranih automobila.