HRT OBJASNIO

Evo zašto 'Tračerica' ne ide ranije

12.01.2012 u 15:48

Bionic
Reading

Hrvatska radiotelevizija prošloga je tjedna počela s emitiranjem druge sezone serije 'Tračerica', koja se emitira u kasnom večernjem terminu iza 22 sata, a ne u ranijem, i to zbog predikatizacije 12

Naime, 'Tračerica' nosi predikatizaciju 12 zbog kontroverznih moralnih poruka, poručili su s HRT-a.

Iz Odnosa s javnošću HRT stiglo je objašnjenje, obzirom da serija izaziva veliko zanimanje gledatelja koji se pitaju zbog čega se 'Tračerica' kasno emitira, kako je ovaj termin odabran upravo zbog spomenute predikatizacije što znači kako se ne preporuča osobama mlađima od 12 godina života.

Naime, serija ima oznaku 12 ne zbog eksplicitnih prikaza spolnosti, već zbog kontroverznih moralnih poruka koje se upućuju mlađim gledateljima.

Protagonisti ove serije najbogatiji su stanovnici New Yorka, pri čemu su novac i ljepota glavni pokretači njihova svijeta. Pored toga, odaju se konzumaciji alkohola i drugih opojnih sredstava, stoga se smatra kako su moralne poruke koje oni šalju upitne.

HRT je tako postupio u skladu s Pravilnikom o načinu postupanja nakladnika televizijske djelatnosti radi zaštite maloljetnika koji je donijelo Vijeće za elektroničke medije.