TAJNE KRALJEVSKE OBITELJI

Evo zašto kralj Charles III nikad ne skida ovaj prsten

21.09.2022 u 15:32

Bionic
Reading

Vjerojatno su mnogi uočili zlatni prsten na malom prstu kralja Charlesa III, a koji nikad ne skida

Prilikom svih svojih pojavljivanja kralj Charles III nikad ne skida s ruke zlatni prsten koji se nalazi na malom prstu lijeve ruke.

Bogata kolekcija nakita kraljevske obitelji oduvijek je fascinirala i godinama je u fokusu zanimanja javnosti jer svaki komad ima svoju povijest i posebno značenje.

Kako nakit u kraljevskoj obitelji često ima i drugu funkciju osim estetske, sličan je slučaj s prstenom novoga kralja.

Važan komad nakita na njegovoj je ruci još od sredine 70-ih te ga nikad ne skida, kombinirajući ga s vjenčanim prstenom.

  • +11
Kralj Charles III Izvor: Profimedia / Autor: Stefan Rousseau/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

U veljači 1981. nikad prežaljena lady Diana i princ Charles objavili su zaruke, a njezin prsten od ponoćnoplavog safira u kombinaciji s bijelim zlatom ukrao je svu pozornost, dok je rijetko tko zamijetio zlatni prsten na malom prstu najstarijeg sina nedavno preminule kraljice Elizabete II.

Charles je spomenuti prsten nosio još od sredine 70-ih, pa i na dan vjenčanja s Camillom Parker-Bowles 2005. godine, koja je nakon što je njezin suprug proglašen kraljem dobila titulu consort kraljice.

Zanimljivo je da novi kralj svoj vjenčani prsten nosi na istom malom prstu lijeve ruke.

  • +31
Princ William i kralj Charles III Izvor: Profimedia / Autor: Vianney Le Caer / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tzv. pečatni ili džentlmenski prsten često se nosi na malom prstu nedominantne ruke. Bloomberg tako piše da se pečatni prsteni koriste još od vremena Starog zavjeta. Na njima je obično ugraviran obiteljski grb ili osobni potpis koji može odražavati društveni status vlasnika. Beatrice Behlen, viša kustosica za modu i dekorativnu umjetnost iz Museum of London, rekla je za Bloomberg da su pripadnici srednje klase koristili prstenje s pečatima kako bi signalizirali da pripadaju višoj klasi jer nisu imali grbove.

Inače, budući da je obitelj Kate Middleton dobila grb prije njezine udaje za princa Williama, članovi njezine obitelji također su primijećeni kako nose prstenje s pečatom na kojem je njihov grb.

  • +12
Kralj Charles III i kraljica supruga Camilla Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia