OMILJENI LIKOVI

Evo zašto Disneyjeve princeze uvijek nose plavo

09.03.2017 u 20:46

Bionic
Reading

Princeze ljepotice, sjajne i duge kose te savršenih proporcija, postale su svojevrsne ikone zahvaljujući popularnosti Disneyjevih filmova. Od Pepeljuge, sirene Ariel, Else iz 'Snježnog kraljevstva', Jasmin iz 'Aladina', Belle iz 'Ljepotice i Zvijeri', svaka od njih ima svoju priču, negativca, svoj sretan završetak, ali i većina njih nosi - plavo. Izgleda da postoji specifičan razlog za to

Leatrice Eiseman, izvršna direktorica tvrtke Pantone Color Institute, za magazin Allure izjavila je da plava boja na odjeći princeza daje tim lijepim likovima - energičnost i snagu.

'To je vrlo suptilan način da se kaže: 'Da, mlade žene, mlade djevojke mogu biti jake i neovisne', pojasnila je Eiseman.

Plava boja odavno nije rezervirana samo za dječake i muškarce - sve njezine nijanse od akvamarinski plave, nebeske, tirkizne ili kobaltno plave već odavno nose i djevojčice i žene.

Još je jedan razlog za plavo odjevene Disneyjeve princeze. Eiseman tvrdi da je plava pozitivna boja koja podsjeća na nebo.

'Boja je to koja djeluje smirujuće i hladno, ali profinjeno, simbol je istančanog ukusa i aristokracije, ali i svježine', izjavila je.

She always leads by example. And magic. ❄✨

A post shared by Disney Frozen (@disneyfrozen) on

Good morning my lovelies! 💕 I hope all your days are magical! Don't forget to smile today! It makes life better 😊💗

A post shared by Princess Jasmine 💋 (@princessjasmine_of_agrabah) on

Che bellezza se sapessi che quel mondo delle meraviglie c'è💕 #aliceinwonderland #disney #wonderland #dreams

A post shared by Rebecca (@rebeccaladysith94) on