LUKSUZNI ODMOR

Evo što sve nudi odmor na jahti na kojoj je snimana 'Kruna'. A cijena? Sitnica!

25.12.2023 u 09:24

Bionic
Reading

I ranije su fanovi voljeli obilaziti lokacije na kojima su snimani poznati filmovi i serije, no nakon Gospodara prstenova i Igre prijestolja sve je dobilo novu dimenziju. I proširilo se i na druga djela s malog i velikog ekrana. Recimo na 'Krunu'.

Superpopularna Netflixova serija o novijoj povijesti britanske kraljevske obitelji ušla je u svoju završnu, šestu sezonu, i najviše se bavi životom princeze Diane. Među ostalim, i njezinom vezom s Dodijem Al-Fayedom s kojim je provodila dosta vremena na superluksuznoj obiteljskoj jahti. Da bi snimili te scene, producenti su koristili superjahtu 'Titania'.

Svatko tko može povezati duboki džep i ljubav prema 'Kruni' sada ima iznimnu priliku: može unajmiti 'Titaniu' za krstarenje najviše 12 ljudi. Cijena? Sitnica: 615 tisuća dolara za tjedan dana.

Ovaj brod korišten je za snimanje scena na Al-Fayedovoj jahti 'Jonikal', u kojima se vide Diana i njezini sinovi, prinčevi William i Harry na putovanju u St. Tropez 1997., tjedan prije negoli su princeza i Dodi stradali u potjeri paparazza ulicama Pariza. I u stvarnom životu par je boravio na jahti Al-Fayedovih, neke od najslavnijih paparazzi fotografija njih dvoje snimljeni su baš na palubi 'Jonikala'. Sada su inscenirane u šestoj sezoni 'Krune.

'Titania' je doista spektakularna jahta. Pod upravom je kompanije za iznajmljivanje luksuznih plovila Burgess koja je nudi u svom katalogu. Jahta je duga 73 metra, može primiti 12 putnika u sedam kabina. Građena je u slavnom njemačkom brodogradilištu Lürssen 2006., u međuvremenu je prošla kroz dva temeljita renoviranja. Dizajnirao je vrlo ugledni pomorski arhitekt Espen Øino, a krasi je svijetli i prozračni interijer s detaljima od tamnog drva i plavo-bijelim tekstilnim dijelovima. Jahta ima sedam kabina, svaka ima zasebnu kupaonu, a dvije od tih kabina su vlasnički apartmani.

Na palubi 'Titanije' je i bazen s jacuzzijem, te šank na razini vode u bazenu, s pogledom na pučinu. Kao da ste u nekom plažnom baru. Osim toga, u unutrašnjosti je i sauna, fitness centar s pripadajućim trenerom kao jednim od 21 člana posade, salon za masažu, kozmetički salon i luksuzni salon s velikim kinom ekranom. U cijenu najma osim jahte uključene su i različite 'igračke': dva čamca, dva jetskija, dvije jedrilice, daske za stand-up paddling, kajaci, daske za jahanje na valovima, ronilačka oprema, skije, čak i tobogan na napuhavanje i veliki jastuk za skakanje.

Inače, zbog snimanja jahta je morala biti redizajnirana u duhu devedesetih godin prošlog stoljeća. Dodane su velike lampe, tikovina, sve je u tirkiznim i bež tonovima.

U međuvremenu, postoje i neke druge, jeftinije lokacije 'Krune' koje možete posjetiti. Jedan mogući popis donio je portal Afar.