DOBAR TEK!

Evo što jedete kad naručite sendvič u McDonald'su

04.11.2014 u 15:07

Bionic
Reading

Ako vas je zanimalo kako McDonald's radi svoju hranu, imate odličnu priliku pogledati što se događa u pogonu za izradu McRiba

Nakon što se na internetu prošle godine pojavila neobična fotografija na kojem je McRib, McDonald's je na YouTube stavio snimku koja objašnjava zašto hrana na slici izgleda kako izgleda. U pitanju je samo ogromna marketinška kampanja koju je McDonald's nedavno pokrenuo u SAD-u, piše Business Insider

McDonald's je pozvao srednjoškolskog profesora Wesa Bellamyja koji je prenio fotografiju na svom Twitteru u svoj pogon u Oklahomu kako bi sam vidio o čemu se radi. Bellamy je na početku bio prilično skeptičan prema onome što će vidjeti.

Iako je prilično jasno kako cijela snimka nije nimalo spontana, izrada McRiba prilično je jasna i nema veze s nasmijanim licima i reklamnom kampanjom.

McRib nesumnjivo se sastoji od čistog mesa bez kosti koji zatim prolazi proces usitnjavanja, dodavanja začina, dekstroze i sredstva za očuvanje okusa i oblika koji u sebi sadrže BHA, ester koji nastaje kondenzacijom propanola i kiseline te limunsku kiselinu. Neobična fotografija zapravo je smrznuto meso nakon procesa koji mu daje prepoznatljiv oblik, no prije slanja u restorane.