PRORAČUNATE I ODGOVORNE

Evo po čemu ćete prepoznati tipičnu Djevicu

16.09.2017 u 08:09

Bionic
Reading

Djevica je šesti znak Zodijaka, promjenjive prirode i zemljanog elementa, a nalazi se pod zaštitom Merkura. Sunce prolazi ekliptičkim isječkom Djevice približno između 23. kolovoza i 22. rujna

Njena se vladavina podudara s razdobljem kasnoljetnih radova, kad se ubiru plodovi i usjevi te pripremaju zimske zalihe. U skladu s obilježjima prirode u ovo doba godine, ljude rođene u znaku Djevice krasi marljivost, odgovornost, organiziranost, točnost i štedljivost.

Djevica je u temelju ranjiva i plašljiva pa ulaže mnogo truda u zaštitu sebe i bližnjih od stresnih okolnosti. Smatra da je najbolja zaštita od nevolje stalan oprez, dobra priprema, dugoročno planiranje i stvaranje rezervi dobara 'za crne dane'.

 

Perfekcionizam je jedna od posljedica Djevičine potrebe za sprečavanjem neuspjeha i gubitaka. Njena sklonost besprijekornom obavljanju zadataka naročito se očituje u obrazovanju, poslu i brizi za zdravlje.

Ima potrebu doznati i analizirati sve činjenice prije nego donese odluku i posveti se nečemu.

  • +43
Poznate djevice Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Stalno nešto računa i mjeri, pazi na detalje i strahuje da ne pogriješi. Njen um radi punom parom, snima situaciju i pravi dugoročne projekcije. Zbog toga se katkad doima neodlučnom i sporom, no ona vjeruje da je temeljitost najbolja politika.

Ne zaljubljuje se lako i nastoji obuzdati emocije jer strahuje da bi joj one narušile kontrolu. Priželjkuje pouzdanog i trezvenog partnera u kojeg može imati povjerenja. Opušta se tek ako je sigurna u partnerove dobre namjere.

Sposobna je ući u vezu iz ekonomskog interesa i u njoj izigravati fatalnu ženu i sjajnu ljubavnicu. Ako joj takav odnos donosi materijalnu sigurnost, trudit će se održati ga na životu, no duboko u duši neće biti sretna s takvim aranžmanom.