TO MOŽE SVATKO

Evo kako uljepšati kupaonicu u samo nekoliko jednostavnih koraka

22.06.2018 u 12:39

Bionic
Reading

Baš kao što kuhinje više nisu samo prostorije u kojima se priprema hrana, tako su i kupaonice prerasle svoju prvobitnu funkciju evoluiravši u nešto puno više. Kako biste ih učinili prostorom opuštanja i uživanja, u tome vam mogu pomoći ovi jednostavni dekorativni zahvati koje možete napraviti u samo nekoliko minuta

Police

Ako u kupaonici imate zid kojem nedostaje nešto više, razmislite o montiranju takozvanih plutajućih polica. Prostora u kupaonici za pohranu predmeta nikad ne bi trebalo nedostajati, a kako biste joj udahnuli dozu osobnosti, na montirane police postavite zanimljive dekorativne elemente i drage predmete, poput suvenira s putovanja ili staklenki ispunjenih pamučnim lopticama i sapunima. Ova jednostavna promjena naizgled običnoj kupaonici podarit će potpuno novi izgled, a prilikom odabira polica birajte one koje će odgovarati njezinom stilu uređenja.

Prazan prostor na ormarićima

Ako vaši ormarići u kupaonici u dijelu gdje se nalazi lavabo imaju dovoljno praznog mjesta, razmislite o postavljanju dekorativnih elemenata poput vaze s cvijećem, a prilikom odabira ormara birajte modele koji će zadovoljavati svojom funkcionalnošću i lakoćom održavanja.

  • +5
Kupaonice Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prema mišljenju dizajnera interijera, detalj poput svježeg sezonskog cvijeća u vazi postavljenog u kupaonici darovat će prirodan element ovoj često hladnoj prostoriji te ugodan miris i poželjnu dozu boja. Odlična alternativa svježim buketima cvijeća svakako su njihove umjetne, no dovoljno uvjerljive inačice koje će u kupaonici izgledati jednako dobro.

Pomoćni stolići

Ako vaša kupaonica ima veliku kadu i prazne kutove, neočekivan detalj poput pomoćnog stolića pokazat će se lijepim i praktičnim dekorativnim elementom. Možete ga nadopuniti nekom fotografijom, figurom ili ručnikom kada izlazite iz kade. Potražite stoliće od trajnih materijala, poput metala ili pruća, koji mogu izdržati vlažne uvjete u kupaonici i lako se održavaju.

Personalizirani ručnici

Ako svojoj kupaonici želite podariti dozu osobnosti, navedeno ćete s lakoćom postići ručnicima s istaknutim monogramom. Ovaj personalizirani detalj na ručnicima uvijek je u trendu i kupaonici daruje potrebnu dozu luksuza. Jeftinijom varijantom pokazat će se obični ručnici na koje možete ušiti inicijale ili to prepustiti vrsnim rukama krojačice. Osim ručnicima, osoban dojam kupaonice možete postići isticanjem inicijala na kupaonskom ogrtaču ili zidu.