ČETIRI IDEJE

Evo kako se možete riješiti 'mucica' s veste

12.12.2014 u 07:51

Bionic
Reading

Hladniji dani zakucali su nam na vrta i vjerojatno ste iz ormara počeli vaditi omiljene veste. Čak i ako ih niste iznosili, moguće je da su se na njima napravile mucice. No ima nekoliko metoda kako ih se riješiti, a vesta opet može izgledati kao nova

Veste su nam jedne od omiljenih zimskih krpica jer ih možemo odlično kombinirati s drugom odjećom te uvijek izgledati šik. Ipak, njihovo održavanje i nije tako jednostavno. Čak i kada se štreberski pridržavate uputa o pranju i sušenju, dosadne 'mucice' ponekad su neizbježne.

Padnete li u napast da ih uklonite čupkanjem prstima, modna stručnjakinja Alisson McNamara ne preporučuje to jer ćete možda povući jače nego što biste trebali i oštetiti tkaninu.

Ako su se na vesti ili primjerice vunenoj jaknici napravile duže 'mucice', najlakše ih je odrezati škarama. Nemojte žuriti i budite vrlo oprezni da ne odrežete više nego što biste željeli. Jaknu polegnite na ravnu površinu, rukama je dodatno poravnajte, prstima uhvatite 'mucice' i oprezno odrežite.

Ni rezanje britvicom nije ništa drugačije, ali možda ćete se osjećati sigurnije. Sve što morate učiniti je postaviti pulover na ravnu površinu i doslovno ga obrijati, baš kao što biste obrijali dlačice s nogu. Također nemojte previše pritiskati britvicom jer možete napraviti rupicu.

Postoje i pomagala za skidanje 'mucica' koja su napravljena isključivo za to da riješe ovaj problem. Iako ćete teže kod nas naći kamen ili češalj za skidanje 'mucica', u današnje vrijeme zaista nije teško snaći se s online kupnjom.