RASTUĆI TREND

Evo kako kombinirati sivu boju u uređenju doma

08.10.2018 u 16:50

Bionic
Reading

Siva boja u interijerima često je zapostavljena, a u većini slučajeva predstavlja baznu boju koja naglašava ostatak u prostoru

Tehniku korištenja sive boje u cilju poboljšanja izgleda ostalih boja i oživljavanja dizajnerske sheme prostorije s lakoćom ćete primijeniti u vlastitom domu, a stručnjaci u dizajnu interijera otkrivaju kako ćete najbolje iskoristiti njezin potencijal.

Siva, prema riječima stručnjaka, odlično funkcionira u velikim dijelovima prostorija, od poda pa sve do stropa.

Posljednjih sezona primijećena je velika potražnja za tepisima u sivim tonovima, a brojni vjeruju da je razlog tomu u svestranom učinku sive boje koja se s lakoćom i suptilno prilagođava ostatku boja u prostoriji.

Trend sive boje vidiljiv je i po pitanju tamnih kuhinja koje posljednjih mjeseci dominiraju svijetom interijera, a u kombinaciji s metalnim detaljima djeluju posebno luksuzno.

  • +4
Sivi interijeri Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kako kombinirati sivu boju?

Za dramatični izgled prostorije sivu boju kombinirajte sa slojevima tamnih tonova poput ponoćne plave ili boje pepela. Za svježiji izgled prostorije, paletu sivih boja kombinirajte s lakšim i mekanim tonovima poput zlatnožute ili svijetlo zelene boje.

Siva boja u prostorijama

Siva boja u kuhinji je moderan klasik i uvijek djeluje luksuzno, no prema riječima stručnjaka u dizajnu interijera, tamni tonovi sive manje se viđaju u prostorijama poput spavaće sobe i dnevnog boravka.

Ako je dnevni boravak dovoljno prostran i bogat prirodnom svjetlošću, tamniji tonovi sive boje odlično će se uklopiti, a u prostoriji poput kupaonice detalj tamno sivih ručnika podarit će joj luksuzan dojam.

Bez obzira na stil koji osobno preferirate i njegujete u domu, siva boja će ga dodatno istaknuti i naglasiti ono najbolje u prostoriji.