DOKAZANO DJELUJE!

Evo kako ćete izbrisati godine na licu

23.10.2013 u 09:31

Bionic
Reading

U mladosti nitko ne razmišlja o starosti. No ne bi se bilo loše podsjetiti da upravo u mladosti stvaramo temelje za dobro zdravlje u starijoj dobi

Eliksir vječne mladosti još uvijek pronađen. Međutim, otkriveno je kako dulje možete izgledati mladi i tako se i osjećati. Za brisanje godina dovoljno je tek nekoliko promjena u načinu života.

Obojite kosu
Čin bojenja kose budi osjećaj avanture. Istraživanje je pokazalo da bojenje kose izaziva pozitivan osjećaj uzbuđenja. Nakon bojenja kose ispitanici su rekli da osjećaju veće samopouzdanje i privlačnost. Naveli su i da se osjećaju seksipilnijima. Boja nije bitna, ali su bitni osjećaji koje ovaj čin izaziva.

Vježbajte!
Niste ljubitelj vježbanja? Kao motivacija može vam poslužiti znanstveno dokazana činjenica da vježbanje usporava starenje, ali i pomaže zdravlju. Žene koje vježbaju dva puta tjedno za samo dvije godine mogu smanjiti prisutnost masti u tijelu za 3,7 posto. Manje masti u tijelu rezultira boljim zdravljem, a razvoj mišića tijelu daje čvršći i mladenački izgled. Dobra je vijest i da nikada nije kasno za tjelovježbu. Trebate još motivacije?

Ne idite na sunčanje
Najnovije istraživanje je pokazalo da je sve više mladih Amerikanaca ovisno o sunčanju. Međutim, to je istraživanje pokazalo i da sunce, ali i solariji, uzrokuju rak kože te prerano starenje. Stoga umjesto sunca i solarija odaberite kremu za samotamnjenje. Učinak je isti, ali je postupak zdraviji.

Vitamin D
Ovaj čudotvorni vitamin smanjuje rizik od obolijevanja od različitih bolesti, pokazalo je nedavno istraživanje. Osobe koje tijekom pet godina svakodnevno uzimaju 400 IJ vitamina D smanjuju rizik od obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti i različitih karcinoma za sedam posto. Osim toga, vitamin D održava zdravlje kostiju i pomaže im da dugo ostanu mlade.

Sprijateljite se s prirodom
Znanstveno je dokazano da boravak u prirodi blagotvorno djeluje na psihičko i fizičko zdravlje. Otkriveno je i da šetnja prirodom te upijanje ljepota krajolika pomaže pamćenju. Neka vam stoga ne bude teško tu i tamo zaputiti se na izlet u prirodu. Na taj ćete se način obnoviti i dobro se osjećati.

Sok za mozak
Kako biste si spriječili demenciju i Alzheimerovu bolest u starosti, počnite piti sok od jabuke. Istraživanje na miševima pokazalo je da samo dvije čaše soka od jabuke dnevno u mjesec dana smanjuju prisutnost proteina koji uništava moždane stanice. Upravo nedostatak tih stanica u kasnijoj dobi uzrokuje mnoge probleme. Sok od jabuke najbolji je prijatelj mozga.