PROKUŠANI TRIKOVI

Evo kako će omiljene bijele tenisice uvijek biti kao nove

07.05.2016 u 08:23

Bionic
Reading

Bijele tenisice trend su koji već nekoliko sezona bilježi ogromnu popularnost. No s njima dolazi i obveza održavanja. Za razliku od tenisica drugih boja, bijeli modeli posebno su osjetljivi na nečistoću, stoga je dobro znati na koji se način mogu pravilno održavati čistima

Izbjegavajte perilicu za rublje

Kakvu god nečistoću nakupile vaše bijele tenisice, probajte zaobići pomoć perilice za rublje. I odabrani blagi ciklus pranja može biti pregrub za tenisice, stoga se preporučuje da temeljito čišćenje obavite ručno.

Baby ulje

Moć baby ulja djeluje na gotovo sve materijale, no ipak ga ne iskušavajte na bijelim platnenim tenisicama zbog mogućih mrlja. Dovoljno je nanijeti kap baby ulja na vatu koje će utrljavanjem u kožne vansice ili stansmithice rezultirati uklanjanjem mrlja bez uništavanja materijala.

Vinski ocat

Ovaj savjet posebno se odnosi na platnene tenisice. Dovoljno je da umočite u ocat u ručnik i kružnim pokretima uklonite mrlje s platnenih tenisica. Nakon ovog jednostavnog zahvata izgledat će kao nove.

Stara četkica za zube

Uvijek možete koristiti blagodati stare četkice za zube kako biste uklonili prljavštinu s često nedostupnih mjesta na tenisicama. Umočite staru četkicu u vodenu otopinu sapuna i započnite borbu s tvrdokornim mrljama.

Vezice

U održavanju tenisica bijelim često zaboravimo na vezice kojima bismo trebali obratiti jednaku pozornost kao tenisicama. Lošom idejom neće se pokazati ubacivanje vezica u perilicu za rublje, no prije nego što to učinite, ubacite ih u mrežastu vrećicu za pranje kako biste izbjegli njihovo petljanje i namotavanja oko ostatka odjeće predviđene za pranje. Vezice se ne preporučuje naknadno stavljati na program sušenja s obzirom na moguće sužavanje tkanine i činjenice da nakon centrifugiranja iz mašine izlaze gotovo suhe.