SUPERMODEL NA SUDU

Evangelista traži mjesečnu alimentaciju od 46.000 dolara

03.08.2011 u 08:38

Bionic
Reading

Mučna sudska bitka odvija se supermodela i francuskog bogataša - od supruga Salme Hayek, milijardera Francois-Henrija Pinaulta s kojim ima sina Augustina, Linda Evangelista traži mjesečnu alimentaciju od 46.000 dolara

Nedavno su tabloidi objavili da je otac Augustina, četverogodišnjeg sina Linde Evangeliste, bogataš Francois-Henri Pinault, francuski milijarder i suprug glumice Salme Hayek. Linda dosad nije javno otkrila tko je otac njezinog djeteta, a vjeruje se da su Evangelista i Pinault dijete začeli dok su on i Salma imali kraći prekid. Barem je to službena verzija na kojoj inzistira Salma.

No, kako se pokazalo, Francois-Henri ne pomaže Lindi u podizanju sina u novčanom smislu, tako da je Linda pravdu zatražila na sudu. New York Post otkriva detalje: Linda traži 46.000 dolara mjesečno za alimentaciju.

Nije jeftino biti supermodel i samohrana majka! Glamurozna Linda Evangelista jučer je došla na ročište obiteljskog suda na Manhattanu i zatražila 46.000 dolara mjesečno, što se smatra dosad najvećim zahtjevom za alimentaciju zatraženim na tom sudu.

Francois-Henri Pinault je prvi čovjek konglomerata koji je vlasnik luksuznih brandova Gucci, Yves St. Laurent i Bottega Veneta. Dosad svom četverogodišnjem sinu nije dao ni penija. Istodobno, trogodišnju kćer Valentinu, koju ima u braku sa Salmom Hayek, razmazio je luksuzom. Pinault troši mjesečno 50.000 dolara na djevojčicu, kazao je na sudu William Beslow, odvjetnik Linde Evangeliste. Većina iznosa koje Evangelista traži pokrit će troškove dadilja koje moraju biti angažirane cijele dane te naoružanih vozača jer to, navodno, mora imati sin samohrane majke i milijardera, rekao je odvjetnik.

No, Pineault, čija je obitelj teška 11,5 milijardi dolara, bori se svim sredstvima da ne plati taj iznos. Linda traži i 80.000 dolara godišnje za dadilju, što je izazvalo Pinaultovog odvjetnika da se požali sudu: 'Svjedočila je da želi imati dadilju 24 sata dnevno jer ne želi biti sama s djetetom. Gospođica Evangelista ima više od osam milijuna dolara, samo prošle godine je zaradila 1,8 milijuna.'

Sudac je odmah odbacio mjesečni iznos od 7.500 dolara, koliko je Evangelista tražila za putne troškove, ali je imao razumijevanja za troškove osiguranja i dadilje: 'Razumljivo je da Evangelista želi još jednu odraslu osobu – dadilju koja joj može pomoći, a razumljiva je i njezina briga za sigurnost djeteta.'

'Koliko sati tjedno radite', pitao je sudac slavnog modela. 'Kad ne radim, radim na svom izgledu. Moram ići u teretanu, na tretmane uljepšavanja. Ali kad radim, to zna biti i po 16 sati', rekla je Evangelista.