DNEVNE ANTI-AGE KREME

Eliksiri mladosti nove generacije

16.03.2010 u 10:46

Bionic
Reading

Zašto starimo? Nekad su za odgovorom na to pitanje tragali alkemičari pokušavajući naći eliksir mladosti, a danas to čine znanstvenici u kozmetičkim laboratorijima patentirajući najnovije anti-age formule

Zahvaljujući napretku znanosti, nikada nismo znali više o razlozima starenja i načinima na koje ga možemo usporiti, ako ne i zaustaviti. Neovisno o tome koliko su nam jasni znanstveni i praktični principi na kojima počiva njihovo djelovanje, najvažnije nam je doći do najnovijeg preparata protiv strenja. A sve počinje dnevnom kremom

Fascinantna spoznaja dolazi iz L'Oréalovih laboratorija u kojima znanstvenici posljednjih deset godina istražuju ulogu gena u procesu starenja. Iako je već 50-ak godina poznato da su geni osnovni nosioci svih informacija o djelovanju stanica, tek je nedavno otkriveno da geni ne stare! No, s godinama se njihova sposobnost reagiranja usporava i to je, laički rečeno, osnovni razlog starenja. Na znanstvenicima je da otkriju načine na koje bi mogli ubrzati sposobnost njihovog reagiranja, koje vidno počinje slabjeti u 30-im godinama. Nova generacija anti-age krema pokušava učiniti baš to!

Jedan od najcjenjenijih akrivnih sastojaka u kozmetičkim pripravcima je hijaluronska kiselina, koja je prisutna u svim živim organizmima. Hijaluronska kiselina ima vrlo cijenjenu sposobnosti da privlači molekule vode, kožu čini napetom i sjajnom. Kako se i ona s vremenom počinje 'trošiti', anti-age kreme je pokušavaju nadoknaditi.

Koju dnevnu kremu odabrati? Prvi kriterij je tip kože. Ovisno o tome imate li suhu, normalnu, mješovitu ili masnu, odabrat ćete preparat primjerene teksture. Drugi je kriterij životna dob. Anti-age kreme počinju se koristiti u kasnim 20-ima jer su prvi znakovi starenja, nažalost, vidljivi već nakon 25. rođendana. A treći, ništa manje važan kriterij, potpuno je subjektivan. Dokazano je da preparate biramo na temelju mirisa i 'osjećaja', a tek zatim radi revolucionarne formule.